Direct door naar content
Amsterdamse Pluim nieuws: visitatiebezoek bij Jump Freerun afbeelding nieuwsbericht

Amsterdamse Pluim nieuws: visitatiebezoek bij Jump Freerun

04 juni 2024

Sporten en bewegen voor mensen met een beperking. Het is belangrijk en het wordt veel gedaan. Ook in Amsterdam, bijvoorbeeld bij Jump Freerun. Elk jaar zetten we een aantal clubs die zich hiervoor inspannen in het zonnetje door middel van de Amsterdamse Pluim. Deze prijs wordt uitgereikt tijdens het Sportgala Amsterdam eind 2024. Een commissie brengt bezoeken aan vijf van de genomineerde sportclubs. Hun ervaring lees je hieronder.

"Op 26 mei was de tweede van de vijf genomineerde sportclubs aan de beurt voor een bezoek: Jump Freerun. Freerunning is een uitdagende sport, waarbij het de bedoeling is om je zo sierlijk en atletisch mogelijk te verplaatsen door van het ene obstakel naar het andere te springen. Daarbij worden muren, ramen, auto's en trappen niet als obstakels, maar juist als hulpmiddelen gezien. Freerunning vindt doorgaans buiten plaats, vaak in een stedelijke omgeving, maar er moet natuurlijk ook geoefend worden. Dat kan sinds drie jaar in een speciaal daarvoor ingerichte hal in Zuidoost, aan de Keienbergweg. Er zijn lessen voor alle leeftijden en alle niveaus. Op zondagochtend is er een G-sportles, waar kinderen komen die om verschillende redenen net niet lekker meekomen in een reguliere les.  

We worden hartelijk ontvangen door trainer Ludo en assistent-trainer Maurits. De kinderen druppelen binnen en gaan gelijk lekker klimmen en springen op de trampoline. Ze zijn zichtbaar vertrouwd in deze omgeving van obstakels, trappen en matrassen. Tijdens de les is er aandacht voor verschillende technieken, zoals balanceren, springen, vallen, rollen. Ook special tricks, zoals salto's en schroeven krijgen aandacht. De trainers weten goed aan te sluiten bij het niveau van elk kind en weet ieder van hen op een goede en veilige manier uit te dagen bij de oefeningen. Eén van de kinderen gaat zijn eigen gang en is veel op de trampoline te vinden. Ook daar is ruimte voor.

Ludo vertelt hoe hij al vanaf zijn twaalfde bevangen raakte door het freerunnen. Sindsdien traint hij fanatiek en hij merkte dat kinderen zich snel op hun gemak voelen bij hem. Het willen helpen zat er al vroeg in, waardoor hij het idee opvatte om ook een G-sport les in te richten. Ook Maurits traint al meerdere jaren. Beide hebben hart voor deze special kids en dat is te zien. De kinderen zelf zijn zichtbaar blij om hun energie kwijt te kunnen en de training helpt hen om meer coördinatie, lef en kracht te ontwikkelen.  

Als je interesse hebt om het stoere freerunnen ook eens te proberen, dan ben je van harte welkom! Elke zondag van 10.00-11.00 uur is er les. Meer informatie vind je op https://jumpfreerun.nl/amsterdam/. Ludo en Maurits verwelkomen je graag!"

Blijf op de hoogte van het nieuws over de Amsterdamse Pluim via: https://www.facebook.com/pluimamsterdam 
Foto credits: Tom Feenstra

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: