Direct door naar content
Sport Care Plus brengt sport bij mensen thuis! afbeelding nieuwsbericht

Sport Care Plus brengt sport bij mensen thuis!

06 juni 2024

Aankomende zondag 9 juni organiseert Sport Care Plus hun eerste mobiele sportdag in Amsterdam! Ze gaan langs bij twee zorgorganisaties om hier te sporten met de bewoners. De cliënten van Amsta en Philadelphia mogen deelnemen aan een drietal verschillende sporten.

Mobiele sportdag in Amsterdam
Sport en bewegen is goed voor iedereen. Maar de sportdeelname van mensen met een beperking blijft nog altijd achter op de rest van de samenleving. Om deze doelgroep in beweging te krijgen is het belangrijk dat de sport naar hen toe beweegt, om zodoende sport en bewegen toegankelijker te maken.
Door een mobiele sportdag te organiseren bij de zorglocaties op het terrein, brengt Sport Care Plus sport en bewegen letterlijk bij de mensen thuis! Zo kunnen zij in een veilige en vertrouwde omgeving ervaren hoe leuk het is. Op die manier halen we de eerste drempel weg om te beginnen met sporten.

De betrokken organisaties
De sportdag wordt georganiseerd bij Geldershoofd Gravestein van Amsta en SuHa van Philadelphia.

Amsta is een zorgorganisatie met 30 zorglocaties in de stad Amsterdam. Drie verschillende zorglocaties hebben cliënten aangemeld, die deel gaan nemen aan de sportmiddag bij Geldershoofd Gravestein. Voor de deelnemers die een stukje moeten reizen is vervoer geregeld door Sport Care Plus.

Philadelphia biedt allerlei soorten zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Op de locatie SuHa wonen mensen met een licht verstandelijke beperking en verstandelijke beperking. Bij SuHa hebben ze een mooie binnentuin, dat zich perfect leent voor dit sportevenement.

Tot in de puntjes geregeld
Dit is de eerste keer dat deze mobiele sportdag wordt georganiseerd, en dat vroeg om de nodige voorbereiding. Hierbij is Sport Care Plus ondersteunt door twee mensen, Sharlynn Steltman regisseur Aangepast Sporten van Team Sportservice Amsterdam en contactpersoon van Uniek Sporten regio Amsterdam, en Jeremy, student van de opleiding Sport Management en Ondernemen van de HvA.

Als regisseur Aangepast Sporten heeft Sharlynn de organisatie van advies voorzien in de vormgeving van het evenement en het leggen van contact met zorgorganisaties. Haar tip om het sporten bij de zorglocaties zelf te organiseren was de echte gamechanger.

Jeremy heeft ondersteund bij het vooronderzoek, de planning, het draaiboek, de begroting en hij onderhield contact met de zorgorganisaties. Met al het werk dat hij erin heeft gestoken heeft Sport Care Plus nu een prachtige opzet voor een evenement dat ze in de toekomst vaker kunnen organiseren!

Meer informatie over Sport Care Plus, vind je hier.

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: