Direct door naar content
Amsterdamse Pluim nieuws: visitatiebezoek bij I-Sport Special afbeelding nieuwsbericht

Amsterdamse Pluim nieuws: visitatiebezoek bij I-Sport Special

11 juni 2024

Sporten en bewegen voor mensen met een beperking. Het is belangrijk en het wordt veel gedaan. Ook in Amsterdam, bijvoorbeeld bij I-Sport Special. Elk jaar zetten we een aantal clubs die zich hiervoor inspannen in het zonnetje door middel van de Amsterdamse Pluim. Deze prijs wordt uitgereikt tijdens het Sportgala Amsterdam eind 2024. Een commissie brengt bezoeken aan vijf van de genomineerde sportclubs. Hun ervaring lees je hieronder.

"Op maandag 3 juni bezocht de Amsterdamse Pluim I-Sport Special in Amsterdam Zuidoost. Elke maandagavond is hier plek voor jong en oud voor sport en spel. Tijdens ons bezoek was er voor het eerst een groep senioren uit Zuidoost. Deze senioren waren al enige tijd op zoek naar een plek om te sporten en bewegen. I-Sport Special is juist opgericht voor iedereen die moeilijk aansluiting vindt bij het reguliere sportaanbod in de buurt.

De sportles begint met een warming up, bestaande uit wandelen, rek- en strekoefeningen en een commando spel. Deze wordt vervolgd door een kort parcours, opgezet in de gymzaal. Het parcours zorgt voor een leuke verlenging van de warming up, met balans en motoriek oefeningen onder begeleiding van de oprichters en enthousiaste sportprofessionals, Harvey en Diana.

Na het parcours liet het weer het toe de sportles naar buiten te verplaatsen. Hier werd de multisport uitgezet. De sporters werden opgedeeld en elke groep beoefende een andere sport. Zo was er basketbal; gooien en dribbelen, tennis en balanceren met een racket en tennisbal, badminton, voetbal enzovoorts. Het enthousiasme van de begeleiding gemengd met de laagdrempeligheid van de sport- en spelactiviteiten maakte dat alle sporters zich zichtbaar op hun gemak voelden en de, in eerste instantie twee losse, sportgroepen zich gemakkelijk mengden. Er werd gelachen, gegooid, gebalanceerd en genoten. Na afloop van de les werd er water en fruit uitgedeeld en gezellig nagepraat.

Diana vertelt hoe I-Sport Special is ontstaan vanuit Zuidoost United, waar vooral wordt gevoetbald. Het bleek daar toch lastig om mensen met beperking te laten meesporten. Ook mooi van I-Sport Special is dat de moeilijker te bereiken Caribische en Afrikaanse gemeenschap in de H-buurt door het goede netwerk ook bereikt wordt en zij met hun kinderen met beperking nu meer zichtbaar worden.

Mocht je na het lezen van dit stukje geïnteresseerd zijn, bij I-Sport Special is iedereen welkom, ongeacht je beperking. Maar ook ouders, broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes zonder beperking zijn welkom om mee te sporten. Elke maandagavond om 18.00 uur in Amsterdam Zuidoost, Huntum 14, in de gymzaal van Basisschool de Achtsprong. Ook worden er twee zaterdagen (om 14:00 uur) per maand multisport en spelactiviteiten georganiseerd. Meesporten en -bewegen is gratis. Meer info? Check www.isportspecial.eu of 06-51960197 of diana@isportspecial.eu"

Blijf op de hoogte van het nieuws over de Amsterdamse Pluim via: https://www.facebook.com/pluimamsterdam 
Foto credits: Tom Feenstra

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: