Direct door naar content
Open Dutch Para Archery Championships 2024 afbeelding nieuwsbericht

Open Dutch Para Archery Championships 2024

11 juni 2024

Op zondag 16 juni vormt de accommodatie van HKS Zoetermeer het decor van de Dutch Open Para Archery Championships 2024. Het belooft een prachtige dag te worden waarop het aangepast handboogsporten op meerdere manieren geëtaleerd wordt.

Open Nederlands Kampioenschap
Deelname aan het Open Nederlands Kampioenschap Para Archery staat open voor alle sporters met een classificatie, zowel nationaal en internationaal. Er wordt geschoten op de reguliere afstanden; recurve 70m en compound 50m. Na een kwalificatieronde over 72 pijlen worden de brackets voor de finalerondes gevuld. waarbij de eindstand van de kwalificatieronde bepalend is voor de eindstand van het NK Aangepast Sporten. De uitslagen in de finalerondes bepalen wie er met de titel Open Nederlands Kampioen vandoor gaan.

Open wedstrijd – 18 meter outdoor
Naast het Open Nederlands Kampioenschap Para Archery is er een open wedstrijd voor alle sporters met een fysieke, psychische of visuele uitdaging. Denk daarbij aan sporters met autisme, PTSS of slechtzienden/ blinden. Een classificatie is niet vereist voor deelname aan deze wedstrijd waarbij wordt geschoten op 18m (outdoor). Deelnemers dienen over eigen materiaal te beschikken en lid te zijn van een nationale handboog bond.

Inschrijven 
Schutters kunnen zich inschrijven via een e-mail naar wedstrijdleider@hkszoetermeer.nl


Side events voor trainers en belangstellenden
Ook aan de trainers/begeleiders en andere belangstellenden is gedacht tijdens het Open Nederlands Kampioenschap Para Archery . Er worden twee interessante workshops georganiseerd tijdens het NK waarbij het niet nodig is om vooraf in te schrijven.

  1. Workshop 1 – Hulpmiddelen maken
    Hoe kun je met eenvoudige en goedkope materialen goede en veilige hulpmiddelen maken die door de sporters en trainers kunnen worden gebruikt?
  2. Workshop 2 – Train de trainer
    Hoe kan je als trainer omgaan met (nieuwe) sporters met een uitdaging?

Vrijwilligers
Het organisatieteam is nog op zoek naar extra vrijwilligers, dus lijkt het je leuk om een steentje bij te dragen aan het succes van dit toernooi? Stuur dan een e-mail naar Janneke Korbee via janneke.handboog@outlook.com

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: