Direct door naar content
Amsterdamse Pluim nieuws: dit is de top 3 van 2024! afbeelding nieuwsbericht

Amsterdamse Pluim nieuws: dit is de top 3 van 2024!

14 juni 2024

Vandaag is bekend gemaakt welke drie sportclubs zijn geselecteerd voor de volgende ronde in de strijd om de Amsterdamse Pluim 2024. De commissie schrijft het volgende:

"Sportprijs Amsterdamse Pluim heeft een top 3! Na beoordeling en puntentelling zijn de volgende clubs/initiatieven door (in willekeurige volgorde):

Stichting I-Sport Special

Flowers of Chi

JUMP freerun

Gefeliciteerd allen! En heel veel dank nogmaals aan WZ&PC Triton en K.N.H.S. Concordia voor jullie gastvrijheid en enthousiasme tijdens ons bezoek. Natuurlijk is een plek in de top 5 al fantastisch, dus hierbij een virtuele Pluim ook voor jullie.

Alvast een vooruitblik: voor de zomer worden filmopnames gemaakt bij de top 3 door Media College. Zet 24 september alvast in je agenda, want dan presenteren de 3 clubs zich op het Amsterdams Beweegcongres, georganiseerd door de Gemeente Amsterdam. In november mag het publiek (alle Amsterdammers) gaan stemmen. In december volgt een feestelijke uitreiking aan de winnaar tijdens het Topsport gala.

Als je zelf al nieuwsgierig bent geworden: neem eens een kijkje bij deze sportclubs, het is de moeite waard!"

Sporten voor mensen met een beperking. Het is belangrijk, en het wordt veel gedaan. Ook in Amsterdam. Elk jaar zetten we de verenigingen die zich hiervoor inspannen in het zonnetje door middel van de Amsterdamse Pluim. Deze wordt uitgereikt tijdens het Topsport gala Amsterdam eind 2024.

Blijf op de hoogte van het nieuws over de Amsterdamse Pluim via: https://www.facebook.com/pluimamsterdam
Foto credits: Tom Feenstra

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: