Direct door naar content
Apeldoornse sporters doen mee aan Special Olympics Nationale Spelen! Wat een succes! afbeelding nieuwsbericht

Apeldoornse sporters doen mee aan Special Olympics Nationale Spelen! Wat een succes!

19 juni 2024

‘Meedoen is goud!’

 

We hebben een geweldig weekend achter de rug: soppend door modderige kuilen over de camping, echt kamperen (vaak voor de eerste keer), back to basic, regen & onweer, maar… een warm onthaal! Een prachtige Openingsceremonie met een grootse atletenparade, mooie acts (o.a. met een goochelaar) en als hoofdact een optreden van Frans Bauer. De Olympische vlam werd ontstoken en de eed werd muzikaal afgelegd. Kortom: een prachtig geheel.

 

NOVITAS (Turnen)

NOVITAS deed met 19 sporters mee aan Gymnastiek. Het was top: prima samenwerking met de organiserende vereniging, een goede organisatie, sfeervol, veel fans, leuke demo’s, tevredenheid alom! 

Bij gymnastiek kan elke deelnemer per toestel een prijs winnen. De dames kunnen max. 4 toestellen draaien, de heren max. 6. Daardoor kan het aantal prijzen aardig oplopen! Heel trots zijn wij op al onze toppers, die zó naar het weekend hebben toegeleefd, met enorm veel plezier die dagen hun best hebben gedaan en zó blij zijn met hun prestaties! In totaal is er 24x goud, 18x zilver, 14x brons, 9x 4e, 9x 5e, 7x 6e, 2x 7e en 3x 8e mee naar huis gegaan.

 

DNIJ Apeldoorn (Inline skaten)

DNIJ deed ook dit jaar weer met 1 deelnemer mee. KJ skeelerde op de afstanden 100 meter en 300 meter waarop ze 2x Goud pakte! Een enorme prestatie voor KJ omdat dit haar 9e en 10e Special Olympics Medailles zijn. 

 

AV'34 (Atletiek)

Av’ 34 heeft met 17 atleten deelgenomen aan de special olympics 2024 Zaterdag heeft iedereen zijn beste gedaan voor de kwalificaties op zondag.

En met welk resultaat:

6 gouden medailles, 7 zilveren en 5 bronzen.

En helaas 1 flink verzwikte enkel.

Er zijn heel wat pr’s verbeterd.

Moe en voldaan en zwaarbeladen met medailles hebben we het weekend afgesloten.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: