Direct door naar content
De Sport Proeftuin, sporten voor iedereen! afbeelding nieuwsbericht

De Sport Proeftuin, sporten voor iedereen!

21 juni 2024

De Atletiekunie, Gemeente Gooise Meren, Team Sportservice, de Oogvereniging Nederland, het Kenniscentrum Sport & Bewegen en Tempo AV hebben starten het initiatief 'Samen sporten door samenwerken' om in de praktijk te verbeteren en de komende jaren te optimaliseren.

Alle sporters verdienen gelijke kansen en ondersteuning om lid te worden van sportverenigingen en volledig deel te nemen aan sportactiviteiten. Maandag 17 juni werd deze bijzondere samenwerking geïntroduceerd op Sportpark-Zuid bij Tempo AV.

Door de krachten te bundelen willen zij samen een Sport Proeftuin bij Tempo AV creëren waar iedereen, ongeacht visuele (en/of auditieve) beperkingen, volwaardig kan deelnemen aan atletiekactiviteiten. Ook gaat de Bussumse atletiekvereniging de functie van HUB Bussum vormen in samenwerking met de Atletiekunie om binnen de regio ‘samen sporten’ te stimuleren.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: