Direct door naar content
Maak kennis met... Victor Buteröwe, regiocoördinator aangepast sporten afbeelding nieuwsbericht

Maak kennis met... Victor Buteröwe, regiocoördinator aangepast sporten

01 april 2024

Hi! Mijn naam is Victor Buteröwe en sinds februari ben ik gestart als regiocoördinator aangepast sporten in ’t Gooi. Vanuit ons kantoor in Vianen en op locatie in de gemeenten, zal ik mij maximaal inzetten om de inwoners optimaal te helpen en te ondersteunen. 

Als kleine jongen ben ik opgegroeid in het prachtige Twente, waar sport centraal stond in ons gezin. Mijn vader speelde topniveau handbal, mijn moeder basketbalde, en mijn broer kon aardig voetballen. Ik koos echter voor individuele sporten. Atletiek was mijn eerste keuze, en al snel kwam daar langebaanschaatsen bij om ook in de winter actief te blijven. Op mijn 16e maakte ik de overstap naar teamsport en koos ik voor hockey, omdat al mijn vriendjes dat al deden.

Tegenwoordig is van het fanatieke sporten weinig overgebleven. Paddelen met vrienden heeft het niveau van 'Sjaak Zwart wandelvoetbal' en het sporten in de sportschool schiet er vaak bij in. Alleen als de skivakantie nadert, ben ik fanatiek in de gym om goed voorbereid van de pistes te kunnen. 

Na mijn studie ben ik als revalidatie- en performance trainer gaan werken bij Sport Medisch Centrum FysioGym en FC Twente in Enschede. Hier werkte ik met langdurig geblesseerde spelers van FC Twente en in de avonduren in de gym met bewoners van omliggende woongroepen. Samen met een revalidatiecentrum hebben we een vervolgtraject opgezet voor cliënten met niet-aangeboren hersenletsel. Vijftien jaar later mag ik binnen het aangepast sporten voor de gemeenten in ’t Gooi beide doelgroepen bedienen, evenals anderen die een beroep op ons doen. Of dit nu in een adviserende rol is of juist tijdens sportevenementen, het is ontzettend plezierig om mij voor deze doelgroep in te zetten. 

Negen jaar geleden ben ik voor de liefde naar Amsterdam verhuisd, waar ik een geweldige tijd heb gehad met mijn vriendin Elsbeth en onze vrienden. Bij SMC Fysiomed heb ik met veel plezier gewerkt en menig BN-er proberen fit te houden. Inmiddels woon ik alweer een paar jaar in het mooie Utrecht, een stad die je ’s ochtends wekt met de geur van Douwe Egberts koffie en waar de Domtoren weer in volle glorie over de stad waakt na de restauratie. 

Meer weten over aangepast sporten?
Bekijk de website van Team Sportservice of neem contact op met Victor Buteröwe, regiocoördinator aangepast sporten via vbuterowe@teamsportservice.nl.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: