Direct door naar content
FC Emmen G-sportdag was één groot knalfeest! afbeelding nieuwsbericht

FC Emmen G-sportdag was één groot knalfeest!

27 juni 2024

Afgelopen zondag werd de vierde editie van de FC Emmen G-sportdag georganiseerd. Ruim 100 sporters met een beperking kregen zo de kans om te voetballen in het stadion van FC Emmen. De enthousiaste deelnemers konden nog veel meer sporten uitproberen zoals dansen, fietsen en atletiek. Het werd een gezellige en vooral geslaagde sportdag!

Het FC Emmen Stadion werd afgelopen zondag overgenomen door een grote groep sportievelingen met een beperking. Deze FC Emmen G-sportdag werd georganiseerd door FC Emmen (Noaberschap) en Fonds Gehandicaptensport met ondersteuning van de NAM.

Sporten proberen

In het stadion konden de deelnemers verschillende sporten uitproberen. Natuurlijk was voetbal populair, zeker door de toptrainers die waren gevraagd een clinic te geven. Met de mogelijkheid om ook andere sporten als dansen, atletiek, fietsen, hockey en tennis uit te proberen werd het sportfeest helemaal compleet. De sporters kregen zo een hele mooie gelegenheid om nieuwe dingen te leren en hun vaardigheden te laten zien.

Video’s maken met Gerkicks

Die voetbalskills konden de sporters ook nog eens met niemand minder dan TikTokker Gerkicks vastleggen in een toffe voetbalvideo voor social media. Gerkicks (die meer dan 230.000 volgers heeft!) zorgde ook voor challenges om de voetbaltalenten uit te dagen. Hij begeleidde iedereen ook bij het uitvoeren van die trucs en het vastleggen in een korte video. Rondom het stadion was ook nog van alles te doen voor de sporters en hun supporters. Zo kon je ook showdown doen en werd de luchtkussen stormbaan ook fanatiek gebruikt. 

Polonaise

Niemand hoefde zich dus te vervelen. Het was al met al een knalfeest, en wat hoort daarbij: inderdaad een polonaise over het veld! Iedereen deed mee toen een lange sliert werd gemaakt. Dat was ook precies het doel van deze mooie sportdag: iedereen kon meedoen!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: