Direct door naar content
Ook Oldambt schittert tijdens de Special-Olympics 2024 in Breda-Tilburg afbeelding nieuwsbericht

Ook Oldambt schittert tijdens de Special-Olympics 2024 in Breda-Tilburg

27 juni 2024

Dit weekend genoten ruim 2.100 sporters met een verstandelijke beperking in Breda en Tilburg van een onvergetelijk sportevenement. Met meer dan 5.000 medailles en een fantastische openingsceremonie met Frans Bauer straalden de deelnemers volop.Oldambt was vertegenwoordigd in de Judo, Wielrennerij en paardrijden.  

Natuurlijk is meedoen belangrijker dan winnen, maar er wordt zoveel meer gewonnen als dit “klater-Goud”.  

De sporters groeien, mentaal. fysiek en nemen deel aan de maatschappij en presteren op hun niveau.  Iets wat ja alle Jongeren, jong volwassenen, MENSEN gunt. In Oldambt, Groningen, Nederland, wereldwijd. 

Paardrijden: 
Hippisch centrum Avinia Staete gevestigd in De Dollard manage  was afgevaardigd met 3 ruiters 1 uit Siddeburen en 2 uit Winschoten. Ze werden ondersteund door hoofdcoach Monique Ploeger en Coach Hammy Geertsema. Bij de Thielen manege in Tilburg wisten de dames een 5de plek en 2 maal goud te behalen. (Lydia Smulders goud  Cindy Geertsema goud Jacqueline broksmid  5de plaats)

Engel Jager was helaas geblesseerd en kon niet deelnemen aan de wedstrijden, wel heeft hij de dames goed geholpen. 

Wielrennen:

Jolein Boom uit Finsterwolde behaalde 2 keer zilver en wel op de 25km koers en 5km sprint. De nummers 1 en 2 waren bijzonder gewaagd aan elkaar. Met verschillen van minder dan 0.55 seconde wist Boom in de 2km Sprint Goud te behalen op de wielerbaan Pijnenburg te Tilburg. 

Vader Gido Boom kijkt terug op een bijzonder sportief jaar met veel hoogte punten en hoopt in de toekomst Special-Olympics toegankelijker te maken voor alle sporters van Nederland en het bijzonder die van Oldambt.

Judo: 

De Dojo in Breda “De Kragt” was the placet to be”” voor de judoka’s van  Judo vereniging Chikara uit Winschoten  Coach Annet Zwiers en Ron Boumans wisten hun judoka’s  naar 2 keer een vierde plek en goud te begeleiden Het goud ging naar Daan Boumans, de overige plekken naar Max Hoogeveen en Jan Jacob Kluter. 

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: