Direct door naar content
Rotterdamse rolstoelbasketballers naar de Paralympische Spelen afbeelding nieuwsbericht

Rotterdamse rolstoelbasketballers naar de Paralympische Spelen

11 juli 2024

Deze zomer zijn de Paralympische en Olympische Spelen in Parijs. Alle Rotterdamse sporters worden uitgezwaaid met een Olympic Garden Party in de tuin van Ivo Opstelten, waaronder de rolstoelbasketballers Camilo van Trijp en Jitske Visser. 

Camilo en Jitske kennen elkaar sinds september 2020. Hoewel mannen en vrouwen tijdens de Paralympische Spelen apart spelen, speelden ze destijds op een toernooi tegen elkaar. “Het was wel een hele leuke dame die voorbij kwam”, zegt Camilo.

Jitske zit al haar hele leven in een rolstoel door scoliose, terwijl Camilo zeven jaar geleden in een rolstoel belandde na een auto-ongeluk. Het stel ziet ook de mooie kanten van het leven in een rolstoel. Ze hadden bijvoorbeeld de wereld van de topsport misschien nooit ontdekt zonder hun handicap. “Zonder die handicap was ik ook nooit naar de Paralympische Spelen geweest”, zegt Jitske.

Hoewel ze dicht bij metrostation Schenkel wonen, moeten ze vaak creatief zijn vanwege kapotte of stinkende liften. Gelukkig kan Jitske al van jongs af aan met de rolstoel omgaan en ook voor Camilo is dit geen probleem, zolang de roltrap maar de goede kant op gaat!
Het puntensysteem van rolstoelbasketbalOm het spel eerlijk te houden, worden spelers ingedeeld in klassen en punten tussen 1 en 4,5. Een speler met 1 punt heeft de meeste handicap en een met 4,5 de minste. Het totaal aantal punten van de vijf spelers op het veld mag maximaal 14 zijn.

Bron: Open Rotterdam

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: