Direct door naar content
Prachtige prestaties binnen het aangepast sporten! afbeelding nieuwsbericht

Prachtige prestaties binnen het aangepast sporten!

20 juni 2013

Er gebeurt veel op het gebied van aangepast sporten in de regio Arnhem. Sportaanbieders zijn elke week op een mooie manier actief bezig met de doelgroep. Met Uniek Sporten is een succesvolle aanpak neergezet binnen de regio Arnhem, met als doel om meer mensen met een beperking structureel te laten sporten. Maar ook de wedstrijdsport voor mensen met een beperking is volop in beweging en met veel succes!

Zo was Mieke van Chastelet begin juni zeer succesvol in Berlijn. Tijdens het open Duitse kampioenschap rolstoelschermen won ze namelijk een zilveren medaille. Hiermee komen de ambities van de rolstoelschermster van Scaramouche uit Arnhem dichterbij. Ze wil namelijk uitkomen op de Paralympische spelen in 2016 in Brazilië. Daarnaast heeft rolstoeltennisser Carlos Anker uit Arnhem een derde plaats gehaald bij de jeugd tijdens het WK landenteams in Turkije. Een mooie prestatie van deze ambassadeur van Uniek Sporten en nummer twee van de wereld tot 18 jaar. Tijdens dit evenement werd de Arnhemse Aniek van Koot met het damesteam wereldkampioen!

Ook binnen het hockey zijn er prachtige prestaties gehaald. De G-hockeyers van Upward zijn kampioen geworden van district oost. Maar dat is niet alles. Deze toppers deden, als enige team uit Nederland, mee aan een internationaal toernooi in Barcelona! Tijdens dit toernooi werd een tweede plek behaald. Upward is bezig het G-hockey ook buiten Nederland op de kaart te zetten. De rolstoelhockeys van Meyra ISVA uit Arnhem hebben voor de tweede keer op rij de Nederlandse KNHB Beker gewonnen. Om dit resultaat te behalen werd onder andere gewonnen van de huidige landskampioen met 4-0. Daarnaast zijn op dit moment vijf spelers geselecteerd voor de selectie van het Nederlands E-hockey. Zij zijn in voorbereiding op het wereldkampioenschap in 2014.

Allemaal prachtige prestaties die hopelijk een bron van inspiratie zijn voor andere mensen met een beperking om te gaan sporten!

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

“Uniek Sporten is het wapen voor meer paralympisch succes”

Dit model draagt haar prothese als kunst

Only Friends Twente breidt uit naar Almelo

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×