Direct door naar content
Gemeente Overbetuwe sluit aan bij Uniek Sporten afbeelding nieuwsbericht

Gemeente Overbetuwe sluit aan bij Uniek Sporten

25 april 2013

Meer mensen met een beperking structureel laten sporten, dat is wat de gemeente Overbetuwe graag wil. Sport en bewegen is namelijk gezond, je bouwt sociale contacten op en het is ook erg leuk om te doen! Daarom sluit de gemeente in 2013 aan bij het sportservicepunt Uniek Sporten.

Sportaanbod op unieksporten.nl
Mensen in Overbetuwe met een beperking kunnen nu contact opnemen met Uniek Sporten met vragen over aangepast sporten. Op die manier weten mensen met een beperking direct wat er mogelijk is en waar ze kunnen sporten. Op www.unieksporten.nl is het aanbod binnen de gemeente nu al te vinden. Daarnaast wordt gekeken naar mogelijke uitbreiding van het sportaanbod. Sportaanbieders vormen namelijk de spil van het aangepast sporten.

Onderzoek onderstreept uitvoering van aanpak Uniek Sporten
In 2012 is binnen de gemeente Overbetuwe een onderzoek gehouden onder mensen tot 65 jaar met een beperking. Hieruit bleek dat een deel van de doelgroep actief is, want 60% van de ondervraagden sport minimaal één keer per maand. Aan de andere kant sport 40% helemaal nog niet. Deze groep mensen geeft aan dat ze niet weten waar ze kunnen sporten of dat er geen mogelijkheden zijn om te sporten. Daarnaast bleek dat minder dan de helft van de deelnemers aan het onderzoek een gezond gewicht heeft. Genoeg uitdagingen dus om met de aanpak van Uniek Sporten de komende periode aan de slag te gaan.

Passend sportadvies en verenigingsondersteuning bieden
Uniek Sporten richt zich primair op de loketfunctie: mensen voorzien van een passend sportadvies enerzijds en verenigingsondersteuning anderzijds. Daarnaast bestaat Uniek Sporten uit twaalf samenwerkende partijen. Het gaat hierbij om andere gemeenten in de regio, maar zeker ook om de samenwerking met het (speciaal)onderwijs, woongroepen, dagbesteding en revalidatie. In samenwerking met die partijen wordt de doelgroep letterlijk in beweging gebracht. De komende periode is het belangrijk om mensen met een beperking bekend te maken met het huidige sportaanbod en het nieuw op te starten aanbod. Een beperking mag zeker geen belemmering zijn om een passend sportaanbod te vinden!

Samenwerking tussen twaalf partijen
Uniek Sporten is een samenwerking op het gebied van aangepast sporten tussen de gemeente Overbetuwe, Sportbedrijf Arnhem, de Gelderse Sport Federatie, De Onderwijsspecialisten, Special Heroes, de gemeente Rheden, de gemeente Renkum, MEE Gelderse Poort, Siza, Kinderfysiotherapie Daanen Derksen, Revalidatie Medisch Centrum Groot Klimmendaal en RSR Revalidatieservice B.V.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

100 helden finishen Onbeperkte Elfstedentocht

Ontdek je mogelijkheden met capoeira

Kom naar de KPN Voetbalvriendendag!

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×