Direct door naar content
Carlos Anker naar Jeugd-WK in Frankrijk met Esther Vergeer afbeelding nieuwsbericht

Carlos Anker naar Jeugd-WK in Frankrijk met Esther Vergeer

23 januari 2013

Uniek Sporten ambassadeur Carlos Anker neemt vanaf 24 januari deel aan het WK voor junioren in het Zuid-Franse Tarbes. De getalenteerd rolstoeltennisser uit Arnhem verdiende zijn deelname door zijn hoge positie op de internationale juniorenranglijst. Sinds 1 januari 2013 staat hij daarop vierde. Esther Vergeer, boegbeeld van de Nederlandse gehandicaptensport, begeleidt Carlos tijdens het jeugd-WK.

Het is voor de tweede keer dat de Internationale Tennis Federatie (ITF) Carlos heeft uitgenodigd voor het jeugd-WK rolstoeltennis. Het is een exclusief deelnemersveld met acht spelers waarvan verwacht mag worden dat zij de komende jaren zullen doorstoten tot de wereldtop. Bij zijn debuut in 2012 bereikte Carlos verrassend de halve finale en werd gedeeld derde.

In 2012 heeft Carlos belangrijke stappen gezet. Met de jeugdselectie van de KNLTB won hij goud op het WK junioren voor landenteams in Seoel. Op de ranglijsten voor alle leeftijden schaarde hij zich internationaal in de top 150 en nationaal in de top 10 (negende). Op de internationale jeugdranglijst (-18 jaar) klom hij van plaats negen naar vier. Carlos werd verkozen tot Arnhems aangepast sporter van het jaar en werd ook ambassadeur van Uniek Sporten. In september begon Carlos aan zijn opleiding sportmarketing aan het Johan Cruijff College. Kortom, Carlos timmert hard aan de weg om zijn sportieve ambities waar te maken.

Zijn ambitie om de wereldtop in het rolstoeltennis te bereiken, wordt versterkt door zijn droom om in 2016 deel te mogen nemen aan de Paralympics in Rio de Janeiro. Carlos komt zelf oorspronkelijk uit Brazilië, maar werd op zeer jonge leeftijd geadopteerd en is sindsdien woonachtig in Arnhem. Het zou fantastisch zijn voor iemand die 'kansloos' aan het leven begint, om twintig jaar later als Paralympisch sporter terug te keren naar zijn geboorteland. Met zijn levensverhaal wil Carlos dan ook graag andere sporters met een beperking inspireren.

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Band ENORM brengt met ‘Up’ unieke ode aan Nederlandse rolstoelbasketbalsters

Prominente sporters wagen zich aan rolstoelhandbal in Scheveningen

Word fitter, vrolijker en zelfstandiger met de School for Sport & Health

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×