Direct door naar content
Schoolzwemkampioenschappen voor het speciaal onderwijs afbeelding nieuwsbericht

Schoolzwemkampioenschappen voor het speciaal onderwijs

01 november 2012

Op woensdag, 6 februari 2013 organiseren Sportvereniging ISVA, zwemvereniging De Arnhemse Watervrienden en Sportbedrijf Arnhem voor het eerst de Schoolzwemkampioenschappen voor alle leerlingen van het speciaal onderwijs en basisonderwijs in Arnhem. Dit is uniek voor Nederland en het is de bedoeling hier een jaarlijks evenement van te maken. De schoolzwemkampioenschappen zullen plaatsvinden in het doelgroepen- en wedstrijdbad van De Grote Koppel, Olympus 29 in Arnhem. Van 9.00 tot 12.00 uur zijn de afstanden voor het speciaal onderwijs en van 13.00 tot 17.00 uur voor het basisonderwijs.

Categorieën
Het programma bestaat uit individuele nummers:

 • 25 meter schoolslag
 • 25 meter rugslag
 • 25 meter vrije slag
 • 50 meter schoolslag
 • 50 meter rugslag
 • 50 meter vrije slag

Daarnaast zal er een ludieke estafette (niet officieel) op het programma staan. De invulling is op de dag zelf.

Voorwaarden
Ouders/verzorger(s) vullen het toestemmingsformulier in en verklaren daarmee dat hun zoon/dochter voldoende zwemvaardig is. Door ondertekening van het toestemmingsformulier geven ouders/verzorger(s) de toestemming aan hun kind voor deelname aan de Schoolzwemkampioenschappen. Download het toestemmingsformulier, vul het in en lever het bij de leerkracht in.

 • Voor deelnemers van speciaal onderwijs: ze moeten voldoende zwemvaardig zijn.
 • Voor deelnemers van basisonderwijs: ze moeten in het bezit zijn van zwemdiploma A en B.
 • Een deelnemer mag aan elke slag deelnemen, maar zwemt per slag OF 25 OF 50 meter (bijvoorbeeld 25 meter en 50 meter schoolslag is niet mogelijk, 25 meter schoolslag en 50 meter rugslag wel).

Let op!

 • De organisatie is niet verantwoordelijk voor de begeleiding van deelnemers, deze verantwoordelijkheid ligt bij school en ouders.
 • Het dragen van slippers of plastic blauwe schoentjes bij het zwembad is verplicht. Als je geen zwemslippers hebt, zijn de plastic blauwe schoentjes voor € 0,50 per paar bij het zwembad te koop.

Inschrijven
Per school is de inschrijving van het aantal deelnemers vrij. Deelname aan de schoolzwemkampioenschappen is gratis. Geef uw leerlingen op. Vul het inschrijfformulier in. Ouders opgelet! Doet de school van uw kind niet mee maar wil hij/zij graag deelnemen? Individueel inschrijven is ook mogelijk.

Zwemclinics
Willen de leerlingen vooraf oefenen met de slagen, start en keerpunten? Doe mee aan de zwemclinics. De Arnhemse Watervrienden en ISVA bieden de zwemclinics voor deze zwemkampioenschappen aan. Meer informatie hierover ontvangt u na uw inschrijving. Geef op het inschrijfformulier aan als uw leerlingen zwemclinics willen volgen.

Informatie
Voor vragen kunt u contact opnemen met Sportbedrijf Arnhem via info@sportinarnhem.nl of 026-377 57 57.

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Band ENORM brengt met ‘Up’ unieke ode aan Nederlandse rolstoelbasketbalsters

Prominente sporters wagen zich aan rolstoelhandbal in Scheveningen

Word fitter, vrolijker en zelfstandiger met de School for Sport & Health

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×