Direct door naar content
Zoektocht landelijk Sporttalent van het Jaar! afbeelding nieuwsbericht

Zoektocht landelijk Sporttalent van het Jaar!

19 augustus 2014

Fonds Gehandicaptensport zet zich al jaren in voor de gehandicaptensport in Nederland. Met één doel voor ogen; de achterstand van de sportparticipatie van sporters met een handicap wegnemen en zo de gehandicaptensport in Nederland verder in topconditie te brengen. Daartoe hebben ze onder andere het project 'De Coach, de Sporter, het Talent' ontwikkeld waarbij ze onder leiding van Coach Guus Hiddink en Paralympisch Topsportster Bibian Mentel op zoek gaan naar "Het Sporttalent van het Jaar".

Vrienden, familie, sportmaatjes, de sportvereniging ..... allemaal kunnen zij vanaf de start van het sportseizoen 2014/2015 hun favoriete breedtesporter (topsporters en sporters vanuit een talentenprogramma van de NOC*NSF of sportbond zijn van deelname uitgesloten) nomineren voor de titel Het Sporttalent van het Jaar en vervolgens hun stem uitbrengen via een speciale stemsite. Uiteraard kan de sporter ook zichzelf aanmelden om vervolgens zijn achterban te activeren om te gaan stemmen. In totaal zijn er 4 stemronden waarbij de uiteindelijke winnaar, onder leiding van een deskundige en onafhankelijk jury, op 6 november tijdens het jaarlijks Nationaal Gala voor de Gehandicaptensport bekend gemaakt zal worden.

De winnaar krijgt een coaching door Guus Hiddink/Bibian Mentel en neemt bovendien ook nog een prachtig sportpakket mee naar huis. Bovendien krijgt de sportvereniging waar het sporttalent actief is een bedrag van maar liefst € 7.500 dat gebruikt kan worden voor de (door)ontwikkeling van de gehandicaptensport binnen de betreffende sportvereniging.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

“Uniek Sporten is het wapen voor meer paralympisch succes”

Dit model draagt haar prothese als kunst

Only Friends Twente breidt uit naar Almelo

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×