Direct door naar content
Verkiezing Sporttalent 2015 afbeelding nieuwsbericht

Verkiezing Sporttalent 2015

20 augustus 2015

Dit jaar wordt de Verkiezing Sporttalent van het Jaar voor de tweede keer gehouden. Met deze verkiezing wil Fonds Gehandicaptensport de breedtesporters met een handicap in het zonnetje zetten en hun persoonlijke verhalen delen met heel Nederland. Op die manier willen we de gehandicaptensport verder stimuleren en promoten. Iedere breedtesporter: jong/oud(er), lichamelijk, verstandelijk en/of visueel gehandicapt, beginner of ervaren sporter kan meedoen aan deze verkiezing. 

Hoe werkt de verkiezing?
Meerdere rondes, telkens weer kans. Per ronde gaan de twee sporters met het meest aantal stemmen door naar de halve finale. Na elke ronde gaat de teller weer op nul en kan er weer opnieuw meegedaan worden (de nominatie blijft er dus instaan). Daarnaast deelt de jury onder alle inzendingen nog twee 'wildcards' uit: in te zetten voor inzendingen die niet de meeste stemmen hebben, maar wel een kans op de finale verdienen, omdat zij een bijzonder dan wel aansprekend verhaal hebben. Dus ook als je als deelnemer niet de meeste stemmen hebt gekregen kun je toch de finale halen. De uiteindelijke winnaar zal, onder leiding van een deskundige en onafhankelijk jury, op 10 november aanstaande tijdens het jaarlijks Nationaal Gala voor de Gehandicaptensport (Amsterdam Arena) bekend gemaakt worden.

Het Prijzenpakket 
Ook dit jaar zijn er, naast de prestigieuze titel Sporttalent van het Jaar 2015 en de uitnodiging om bij verschillende sportevenementen aanwezig te zijn, mooie prijzen te winnen. De winnaar krijgt een geldbedrag van € 1.000 én een coaching/training naar keuze. Zo wilde Josh, de winnaar van 2014, graag meetrainen met het Paralympisch Zwemteam én een professionele video-zwemanalyse van zichzelf laten maken. Hier hebben wij, mede dankzij onze 1% FairSharepartner® ABN AMRO, invulling aan kunnen geven. En uiteraard € 7.500 voor de vereniging! Dus is er iemand die jij kent en waarvan jij vindt dat deze de titel Sporttalent van het Jaar verdient? Omdat hij/zij een voorbeeld is voor alle andere sporters met een handicap door het tonen van lef en doorzettingsvermogen, persoonlijke records heeft weten te verbreken of gewoonweg omdat het een fijn sportmaatje is? Ga naar website en nomineer hem of haar. 

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Paardrijden met een verstandelijke beperking? Bij speciale maneges raakt jouw kind vertrouwd met een paard

Zomer in eigen land: deze uitjes zijn heel toegankelijk!

Dit gebeurt er met je lichaam als je stopt met sporten

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×