Direct door naar content
Aqua Novio start 9 januari met waterbasketbal voor mensen met een beperking afbeelding nieuwsbericht

Aqua Novio start 9 januari met waterbasketbal voor mensen met een beperking

08 januari 2016

Aqua Novio start in Groesbeek met waterbasketbal voor mensen met een beperking 

Aqua Novio start in Groesbeek met waterbasketbal voor mensen met een beperking. Dit initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door Sportstimulering Berg en dal, zwembad de Lubert en Uniek Sporten regio Nijmegen. De eerste training vindt plaats op 9 januari 2016 in Zwembad de Lubert in Groesbeek. Bij de eerste trainingen zijn ruim 10 deelnemers aanwezig. Zij worden begeleid door zwemtrainers met ervaring in het begeleiden van mensen met een beperking. De trainingen vinden elke zaterdag plaats van 11.15 tot 12.00 uur. De eerste zes introductietrainingen zijn gratis. Meer deelnemers kunnen zich aanmelden via waterpolo@gabriel.nl.

Dit initiatief is mede met financiële steun van de gemeente Berg en Dal tot stand gekomen. Volgens wethouder Weijers van de gemeente Berg en Dal is dit; ‘een heel goed voorbeeld van sportstimulering. Zeker ook omdat het zich richt op mensen met een beperking.’ Ook het feit dat bij de realisering van dit initiatief gebruik wordt gemaakt van zwembad de Lubert juicht hij toe.

Aqua Novio wil sporten binnen hun vereniging voor alle doelgroepen toegankelijk maken. “Het is de ambitie van onze club om ons sportaanbod toegankelijk te maken voor iedereen! Waterbasketbal is een relatief nieuwe sport die snel groeit. Er zijn al verschillende sportaanbieders actief in een speciaal gevormde competitie. Waterpolo is niet voor iedereen weggelegd, maar het mooie aan waterbasketbal is dat iedereen mee kan doen (lichamelijke en/of verstandelijke beperking)", aldus bestuurslid Eric Gabriël van de afdeling Waterpolo Aqua-Novio.

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

10 misverstanden over MS die ik steeds weer moet ontkrachten

Zelfstandig ‘vliegen’ met speciale brace

Olympic Festival: demonstratieduel rolstoelhandbal grote blikvanger op dag van inclusie

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×