Direct door naar content
X-Loop |Venrayse Singelloop afbeelding nieuwsbericht

X-Loop |Venrayse Singelloop

27 juni 2016

Venrayse Singelloop groeit uit tot een groot loopevenement

Zondag 2 oktober is het zover, na maanden van voorbereiding gaat om 08:45 uur de 3e editie van de Venrayse Singelloop van start. Het vorig jaar overtrof het aantal deelnemers onze stoutste verwachtingen. 1.197 deelnemers hebben er aan de tweede editie deelgenomen waaronder 292 wandelaars. In één woord geweldig. Onze stichting heeft als doel mensen te stimuleren om te gaan bewegen. Naast de hardlopers kunnen sinds het vorig jaar ook wandelaars deelnemen aan ons evenement. De wandelaars hebben dit jaar zelfs de keuze uit 3 afstanden t.w. 7,5 -15 km en nieuw is de 20 km.

Behalve de nieuwe wandelafstand van 20 km hebben wij nog 2 nieuwe onderdelen t.w.:

  • Bambinorun voor kinderen van 3 t/m 5 jaar. Deze afstand is 0,4 km

  • X-loop voor mensen met eXtra aandacht of eXtra begeleiding. Deze afstand is 0,8 km en is niet leeftijdsgebonden. Deelnemers aan de X-Loop kunnen ook deelnemen aan de 2,4 km (Spring JuniorRun/Unicef loop) (leeftijdsvrij), de 5 en 10 km en alle wandeltochten. Tevens bestaat er de mogelijkheid dat een buddy meeloopt (kosteloos).

Door deze uitbreiding van ons programma willen wij ons evenement nog meer toegankelijk maken voor alle doelgroepen van de Venrayse bevolking.

Minimaal 1/3 van het inschrijfgeld gaat naar ons goed doel. Dit jaar is het Jeugdsportfonds Venray weer het goede doel van onze stichting. Jeugdsportfonds Venray geeft sportkansen aan kinderen vanaf 4 tot en met 20 jaar die leven in gezinnen waar niet genoeg geld aanwezig is om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen.

Tevens ondersteunen wij dit jaar Unicef tijdens onze SpringKidsrun/Unicefloop. Door mee te doen aan de Spring Kidsrun /Unicefloop steun je het werk van Unicef op een leuke en sportieve manier!  Door jouw actie kunnen wij kinderen een goede start geven. Elke dag overlijden duizenden kinderen door ziektes die vaak heel makkelijk te voorkomen zijn. Vaak is ondervoeding de onderliggende oorzaak. Daarom lopen we tegen ondervoeding.

Een evenement van een dergelijke omvang kunnen wij natuurlijk niet organiseren zonder de steun van vrijwilligers. De afgelopen edities hebben aangetoond dat juist deze vrijwilligers een groot gedeelte van het succes bepalen van de Venrayse Singelloop. Voor ons als bestuur is het dan ook fijn te zien dat de meeste vrijwilligers zich weer beschikbaar hebben gesteld voor de komende editie.

We zijn echter nog steeds op zoek naar enthousiaste mensen die willen helpen zowel in de voorbereidingen alsook op de dag van de Singelloop zelf (2 oktober).

Dus als jullie mensen weten in jullie omgeving, dan kunnen deze zich aanmelden via onze website of een email sturen naar ron.cup@venraysesingelloop.nl. We vertrouwen erop om samen met alle vrijwilligers, en met de ervaringen uit voorgaande jaren, er ook het komend jaar weer een goed georganiseerd evenement van te maken.

Wij hopen u als deelnemers of toeschouwer te mogen verwelkomen op zondag 2 oktober in Venray.

Bestuur Venrayse Singelloop

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Paardrijden met een verstandelijke beperking? Bij speciale maneges raakt jouw kind vertrouwd met een paard

Zomer in eigen land: deze uitjes zijn heel toegankelijk!

Dit gebeurt er met je lichaam als je stopt met sporten

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×