Direct door naar content
Manuel en Roy van TC de Snelle Sprong over de Special Olympics 2016 afbeelding nieuwsbericht

Manuel en Roy van TC de Snelle Sprong over de Special Olympics 2016

12 juli 2016

Nijmegen vrijdag 1 juli: De opening van de Special Olympic's 2016

Helaas was ik er zelf niet bij maar Ria, Cindy, Nikolaj, Maurice en Wim stonden al om 18.00 uur bij de ingang van het Stadion de Goffert. Om 19.00 uur begon het defilé in stromende regen. Onder begeleiding van 2 muziekcorpsen gingen onze spelers en Wim als bijna eersten het stadion binnen. Zij kregen dan ook een zitplaats op de 1e rij. De dans van Intro Dance aangevuld met scholieren en 4 mensen met een beperking (in totaal 250 personen) was in één woord geweldig. Het ontsteken van de olympische vlam, het afleggen van de eed en het hijsen van de vlaggen maakte diepe indruk. De avond werd afgesloten met een optreden van Frans Bauwer en die wist de hele boel goed op stelten te zetten!

Nijmegen zaterdag 2 juli:

En dan het moma suprême waar iedereen zo naar toe had geleefd en getraind de dag dat je wist dat zou komen de eerste speeldag. De dag begon al vroeg wij moesten om 08.30 uur op het park van TV Nijmegen-Quick aanwezig zijn want de eerste wedstrijden begonnenal om 09.15 uur. dus dat was voor mij (manuel) al vroeg uit de veeren om 6.00 ging de wekker.

Ik heb voor zovere dat kon ook elke dag dat ik dit weekend heb gespeeld een update bijgehouden op mijn facebook over mijn prestatie,s deze begon zaterdag ochtend en eindigde bij de prijsuitrijking

En dan het moma suprême waar iedereen zo naar toe had geleefd en getraind de dag dat je wist dat zou komen de eerste speel dag qwa weer zat het een beetje tegen maar dat mocht de pret enthousiasme van iedereen niet drukken de wedstrijden waren een 30 minuten lang en ieder speelde 2 wedstrijden er werd fanatiek gespeeld met mooie dubbel spellen Rays en mooie servies,s iedereen deed goed zijn of haar best om het beste uit zichzelf te halen. We hebben alles op alles gezet om er een mooie dag van te maken en dat is ook gelukt alleen jan de wind gooide, gooide ik een beetje roet in het eten omdat hij en beetje te hard blies waardoor een aantal ballen uitwaaide. Verder was het een mooie dag geweest met mooie reseltaten.

Zondag 3 juli: FINALEDAG

Vandaag was het de grote FINALEDAG en we moesten nog eerder in Nijmegen zijn. We hebben allemaal ons best gedaan Meer konden we ook niet doen en mijn nieuwe motto van deze spelen was en beetje gebaseerd op de melodie van Viva Hollandia van Wolter kroes. Deze ging als volgt: 'Ik ben er bij en dat is prima viva Olypia ik hou van de sport en van het plezier en daarom zijn we hier'.

En dan de prijs uitreiking we hebben de volgende reseltaten bereikt: We hebben in totaal 7 medalies gehaald waar van èèn in het enkel spel. Onze Maurice Peeters speelde een fenomenale wedstrijd. Die hij verdiend had gewonnen. Er zaten een paar prachtige reys tussen en dat heeft er in geresulteerd dat hij als winnaar uit de bus kwam. Een TOP-prestatie. Ik zeg bij deze Tegelen heeft een nieuwe topper en zijn naam is Maurice Peetrs. Maar iedereen is een topper want ook al heb je niet gewonnen en geef je het ook eerlijk toe dan nog ben j een topper een kanjer een fenomeen. 'Want niet winnen Maar meedoen telt voor twee wees daar tevreden mee'.

Hier onder nog even de uitslagen:

HE / Maurice Peters / 1e plaats Special Olympic's Kampioen: Gouden medaille

DD 6-7 / Ria Hensbergen en Groep B Cindy Heijnen / 2e plaats: Zilveren medaille

HD 6-7 / Maurice Peters en Groep B Nikolaj Nittka / 2e plaats: Zilveren medaille

Unified / Manuel Ibrahim en Groep F Henk Timmermans (Buddy) / 3e plaats: Bronzen medaille

Als ook jij een keer wilt weten of tennis voor jou een leuke sport is kom dan geheel vrijblijvend naar onze trainingen kijken. Dit is elke zaterdagmorgen van 10 tot 11 uur op het tennispark van TC De Snelle Sprong aan de Windhond in Tegelen, precies op de grens van Belfeld en Tegelen.

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Eerste Paralympische game komt eraan!

Deze fitness sporten kunnen straks weer!

Jitske Visser wil Para-atleten vertegenwoordigen

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×