Direct door naar content
Onderzoek lichamelijke activiteit en energieverbruik afbeelding nieuwsbericht

Onderzoek lichamelijke activiteit en energieverbruik

01 februari 2017

Het doel van dit onderzoek is om te kijken of wandelen meer energie kost voor mensen met een verstandelijke beperking dan voor mensen zonder een verstandelijke beperking, en of dit samenhangt met hoe actief iemand is.

Mensen met een verstandelijke beperking hebben vaker problemen met motoriek, waardoor wandelen mogelijk meer energie kost dan bij mensen zonder een verstandelijke beperking. Hierdoor kan het zwaarder zijn om activiteiten uit te voeren dan we verwachten, en dit kan mede verklaren waarom het moeilijk is om een voldoende actief leven te leiden. Als we weten of activiteiten daadwerkelijk meer energie kosten, moeten we hiermee rekening houden in de keus en intensiteit van activiteiten in het dagelijks leven of in beweegprogramma’s.

Meedoen aan dit onderzoek betekent dat je twee keer naar het Erasmus MC in Rotterdam komt, met 1 week ertussen. Tijdens de twee bezoeken meten we in het Klinisch Beweeglab je bloeddruk, hartslag en adem tijdens gewoon wandelen en tijdens een inspannings-test. We oefenen eerst, totdat je je op je gemak voelt met de metingen. Tussen de twee bezoeken draag je een stappenteller. Je krijgt na afloop een rapport met je resultaten en een T-shirt als bedankje voor je deelname.

Ben je tussen de 18 en 45 jaar en wil je meer weten over dit onderzoek? 
Neem dan contact op met Thessa Hilgenkamp voor meer informatie per mail: t.hilgenkamp@erasmusmc.nl of per telefoon: 010-703 18 91.

Leerstoel Geneeskunde voor Verstandelijk Gehandicapten, Erasmus MC Rotterdam

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Kom naar de KPN Voetbalvriendendag!

Stijg boven jezelf uit in een klimhal!

Kris: “Dansen in mijn rolstoel gaat vanzelf”

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×