Direct door naar content
Para-badminton in Hoofddorp afbeelding nieuwsbericht

Para-badminton in Hoofddorp

21 februari 2017

In maart start badmintonvereniging BC Meershuttle in samenwerking met Sportservice Haarlemmermeer met badminton voor mensen met een beperking (para-badminton). Dankzij een subsidie van Fonds Gehandicaptensport kan de vereniging een reeks gratis lessen aanbieden en kunnen geïnteresseerden gratis kennis maken met badminton.

Para-badminton vanaf 8 maart
De lessen starten woensdag 8 maart. Van 19.00 tot 20.30 uur kun je meedoen in Gymzaal De Schulp in Hoofddorp. Het aanbod is bedoeld voor volwassenen met een lichamelijke beperking die aan de slag willen met badminton, maar deze sport niet (of niet goed) staand kunnen beoefenen.

Voor wie is para-badminton geschikt?
Voor veel mensen met een lichamelijke beperking is para-badminton uitermate geschikt. Deze sport kan gespeeld worden door deelnemers die rolstoelgebonden zijn. Als je geen eigen rolstoel hebt, kan Sportservice Haarlemmermeer kijken wat de mogelijkheden zijn. Maar ook als je slecht ter been bent en staand wil badmintonnen, kun je meedoen met de lessen. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau mee doen. Para-badminton is een variant op het reguliere badminton, de afmetingen van het speelveld zijn nagenoeg gelijk en de spelregels zijn een beetje aangepast.

Datum: wekelijks vanaf woensdag 8 maart
Tijd: 19.00 – 20.30 uur
Waar: Gymzaal De Schulp, Liesbos 140 in Hoofddorp

Aanmelden kan via onderstaande contactgegevens.

Meer informatie
Belangstellenden die meer informatie willen of zich willen opgeven, kunnen contact opnemen met Wout Werker. Hij is regioconsulent Aangepast Sporten van Sportservice Haarlemmermeer. Hij is bereikbaar via wwerker@sportservicehaarlemmermeer.nlof 023 – 557 59 37.

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

FietsMaatjes wil handbikers en fietsers koppelen

Straf_Werk Festival werkt aan toegankelijkheid

Dianne kon blade proberen dankzij Uniek Sporten

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×