Direct door naar content
Zaterdag 13 mei rolstoelhockey in De Schilp Rijswijk afbeelding nieuwsbericht

Zaterdag 13 mei rolstoelhockey in De Schilp Rijswijk

10 mei 2017

Op zaterdag 13 mei a.s. van 10.30 – 17.30 uur zijn er in Sporthal de Schilp, Schaapweg 4 in Rijswijk, rolstoelhockeywedstrijden van het landelijk hoogste, maar ook laagste (recreatief) niveau te zien.

Op 3 velden spelen de teams in handbewogen rolstoelen een hockeycompetitie. In totaal zo’n 150 sporters zijn actief bezig. Alle wedstrijden worden geleid door officiële scheidsrechters, waarvan een groot gedeelte ook zelf speler is. De wedstrijden worden gespeeld onder supervisie van de KNHB, de landelijke sportbond voor alle sporters die een vorm van hockey spelen.

De teams die als bovenste vier in de hoogste klasse eindigen, bepalen wie hierna aan de Play-offs om het kampioenschap van Nederland mee mogen doen. In de 3e klasse is vandaag de kampioen bekend en daarvoor volgt dus aan het einde van de dag de prijsuitreiking. De andere klassen hebben nog een competitiedag te gaan.

De organisatie van de dag is in handen van de mensen van Haag 88, de Haagse vereniging die het rolstoelhockey in Den Haag en omstreken organiseert en traint in de van Zweedenzaal in Rijswijk. De firma RD Mobility uit Rijswijk zorgt voor ondersteuning op het gebied van de rolstoelen, dus banden pompen, banden plakken en elk ander rolstoelprobleem. De Dirk Kuytfoundation is naast het Fonds Gehandicaptensport één van de sponsors.

De toegang is gratis. Nadere informatie is te krijgen bij: Thea Smit, tel. 070-3933736 of  t.h.smit@casema.nl.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Only Friends Twente breidt uit naar Almelo

Zo ziet een inclusieve sportvereniging eruit

100 helden finishen Onbeperkte Elfstedentocht

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×