Direct door naar content
G-voetbal: de leukste poule van Nederland zoekt nog spelers afbeelding nieuwsbericht

G-voetbal: de leukste poule van Nederland zoekt nog spelers

01 september 2017

G-voetbal: het doet zowel volwassenen als kinderen veel goed. In september zijn er een aantal open dagen. Kijk maar eens hoe leuk Kevin (12) voetballen vindt. En nee, die G staat dus niet voor ‘gehandicapt’.

Kevin (12) heeft een autistisch spectrum, zoals ze dat noemen. Voetbal is zijn grote passie en PSV is de club waar hij fan van is. Zelf voetbalt hij ook. Vier jaar geleden stond hij nog heel wat grassprieten te tellen, nu is hij een goede verdediger die als rechtsback zijn mannetje staat. Kevin voetbalt in het G-team. En nee, die G staat niet voor ‘gehandicapt’. De G staat gewoon voor de poule waarin kinderen met een beperking voetballen, omdat ze niet mee kunnen komen met het reguliere team.

De KNVB heeft een speciale G-voetbalcompetitie waar 5.000 kinderen en volwassenen bij 350 amateurclubs voetballen. De weg naar de voetbalvelden is lastiger als je een lichamelijke of verstandelijke beperking hebt. Met wat extra begeleiding kan iedereen op zijn eigen niveau voetballen. Kijk maar naar Kevin. Van grassprietjesteller is hij gepromoveerd naar het pupillenteam. Want lekker voetballen kan ook prima als je autistisch bent.

ING Nederland, KNVB en Fonds Gehandicaptensport geven G-voetbal de aandacht die het verdient en stimuleren voetbalverenigingen om te starten met G-voetbal. Op 2 september is er open dag in Sittard, 9 september in Heerhugowaard en 10 september in Waalwijk.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Kom naar de KPN Voetbalvriendendag!

Stijg boven jezelf uit in een klimhal!

Kris: “Dansen in mijn rolstoel gaat vanzelf”

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×