Direct door naar content
Ooit bakte Esther Vergeer niks van tennis afbeelding nieuwsbericht

Ooit bakte Esther Vergeer niks van tennis

13 september 2017

Als kind kon Esther Vergeer totaal niet tennissen. Totdat ze in een rolstoel belandde. Daarom kan jij het volgens haar ook leren.

Het zal je misschien verbazen, maar Esther Vergeer, de vrouw die excelleerde in rolstoeltennis en acht jaar lang door niemand werd verslagen, komt helemaal niet uit een sportieve familie. Als kind had ze weleens een tennisracket vastgehouden op de camping. Verder dan dat ging het niet.

Ze was acht toen duidelijk werd dat ze een bloedvatenafwijking had in haar  ruggenmerg. Er moest wat gebeuren, anders kon deze aandoening haar fataal worden. Na de operatie werd ze de uitslaapkamer opgereden. Daar deden ze wat testjes om haar reflexen te testen. De benen van Esther reageerden nergens meer op. Ze had een dwarslaesie.

Haar rolstoel waar ze vanaf die dag in belandde, vervloekt ze niet. Het werd haar kracht. Esther ging tennissen en bleef maar winnen: de Grand Slam, de US open. Ze wil nog veel meer bereiken: namelijk dat iedereen ontdekt hoe leuk tennissen is. En dat je het zelfs makkelijker kunt spelen als je in een rolstoel zit. En ook dat je een partijtje kunt spelen met vrienden of clubgenoten die niet in een rolstoel zitten. Sporten is volgens Esther goed voor je zelfvertrouwen, daarvoor hoef je volgens haar echt niet de nummer 1 van de wereld te worden. Esther: “Door sport heb ik kunnen ontdekken wat ik nog allemaal kon, waar ik moeite mee had, wat mijn grenzen waren en waar ik hulp bij nodig had. Maar ook heeft het ervoor gezorgd dat ik fysiek sterker ben geworden, en dat ik weet wie ik ben en wat ik kan.”

Zin in een oefeningetje op de baan? Kijk dan even naar dit filmpje van de Esther Vergeer Foundation.

 

 

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Hypermobiliteit: met deze sporten kun je het in je voordeel gebruiken

10 misverstanden over MS die ik steeds weer moet ontkrachten

Dit gebeurt er met je lichaam als je stopt met sporten

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×