Direct door naar content
Lars (15) is lichamelijk zwaar beperkt. Toch crosst hij door de straten met zijn fiets. afbeelding nieuwsbericht

Lars (15) is lichamelijk zwaar beperkt. Toch crosst hij door de straten met zijn fiets.

15 september 2017

Lars wil gewoon zijn zoals elke andere puber. Met een speciale ligfiets kán dat. Die fiets sponsort het Fonds Gehandicaptensport. Zijn vader rent vandaag de Ziggo Connectrun, zodat met het opgehaalde geld voor het Fonds er nog meer kinderen zoals Lars hun sport kunnen vinden.

Lars zit in een rolstoel. En hij is een echte sportfanaat, vertelt zijn vader Peter (49). "Lars is een groot Ajax fan. Ik denk de grootste niet-lopende Ajax-fan van Nederland. Hij is constant met sport bezig." Daarom ging Peter voor Lars op zoek naar een sport waar hij aan mee kan doen en die hij leuk vindt. "Eerst heeft Lars een tijd aan rolstoelhockey gedaan. Maar hij zocht eigenlijk een sport met nóg meer spanning."

Toen kwam g-voetbal op zijn pad.  "Lars is nu coach van een g-elftal. Dat is echt zijn passie.” Alleen is coachen niet hetzelfde dan sporten. Wat kon Lars nou zelf doen? Ligfietsen dus!  Toen Lars naar de middelbare school ging, vond hij zijn sport. Er stond daar een ligfiets. Door de straten crossen: dat leek hem wel wat!

Via het Fonds Gehandicaptensport en de gemeente Emmen krijgt Lars nu een eigen aangepaste ligfiets. Hij rijdt nu al op een demofiets en daar is hij dolenthousiast over. "Hij vindt die fiets heel erg gaaf natuurlijk. Lars is ook al lekker in de straat aan het rondcrossen op die fiets."

Lars wil vooral niet bijzonder zijn, maar gewoon een puber, als alle andere pubers., "Lars is zwaar lichamelijk beperkt en gebonden aan zijn rolstoel, maar met die ligfiets is hij niet bijzonder. Dat vindt hij cool. Onze overbuurman heeft ook een ligfiets en die ziet er precies zo uit."

Peter rent als medewerker van VodafoneZiggo vandaag mee met de VodafoneZiggo Connectrun. Vanuit Zwolle gaat hij met een groep collega's 80 kilometer hardlopen naar Veenendaal. "Zo lopen we in estafette allemaal 10 kilometer, mooi dwars door de bossen heen."

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Only Friends Twente breidt uit naar Almelo

Zo ziet een inclusieve sportvereniging eruit

100 helden finishen Onbeperkte Elfstedentocht

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×