Direct door naar content
Ramon (5) ging van zijn rollator straight naar de bijnaam ‘Messi’!   afbeelding nieuwsbericht

Ramon (5) ging van zijn rollator straight naar de bijnaam ‘Messi’!

02 oktober 2017

Dit jongetje verraste zijn vader en zijn fysio door binnen 4 maanden een voetbal ster te worden.

Omdat Ramon een motorische beperking heeft, kon hij nauwelijks lopen. Laat staan rennen! Toch wilde hij op voetbal. Hij kwam op dat idee nadat hij naar het WK voetbal in Brazilië had gekeken. Achter de bal aanrennen en scoren, dat wilde hij ook. Dat kan helemaal niet, dachten zijn ouders. Ramon was nog maar net van zijn rollator af. Zijn vader Marcel ging op zoek naar een voetbalclub voor zijn zoon. Nu voetbalt Ramon bij het g-team van DVSU in Utrecht.

Ramon blijkt dus wél te kunnen voetballen. Hij kan nu zelfs rennen. Niet voor niets is zijn bijnaam ‘Messi’. ‘Wat Ramon in vier maanden tijd met voetbal heeft bereikt, dat had ik na anderhalf jaar pas voor elkaar gekregen’, zei zijn fysiotherapeut. Door te voetballen is zijn motoriek echt vooruit gegaan.

DVSU is één van de bijna 350 voetbalclubs waar kinderen en volwassenen met een beperking kunnen voetballen. ‘Iedereen kan hier voetballen’, zei de hoofdtrainer toen Ramon zich aanmeldde, en nam zo de zorgen van zijn ouders weg. Voor voetballiefhebbers met een lichamelijke of een verstandelijke beperking zijn wel  aanpassingen bij de plaatselijke voetbalclub nodig. Bijvoorbeeld door voor extra begeleiding te zorgen, en passend voetbalaanbod in de buurt te regelen, zodat iedereen op zijn of haar eigen niveau kan voetballen.

Voor deze voetballiefhebbers heeft de KNVB competities met aangepast voetbal, het G-voetbal. Speciale competities zodat écht iedereen kan voetballen. Op dit moment spelen zo’n 5.000 leden G-voetbal. De KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING zetten zich in voor G-voetballers en de clubs. De organisaties stimuleren amateurverenigingen om G-voetbal op te zetten en het de aandacht te geven die het verdient.

Kijk waar jij of jouw kind in de buurt kan voetballen.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Only Friends Twente breidt uit naar Almelo

Zo ziet een inclusieve sportvereniging eruit

100 helden finishen Onbeperkte Elfstedentocht

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×