Direct door naar content
Deskundigheidsbevordering 'stay cool under pressure' in Renkum afbeelding nieuwsbericht

Deskundigheidsbevordering 'stay cool under pressure' in Renkum

27 september 2017

Uniek Sporten regio Arnhem ondersteunt sportverenigingen op het gebied van aangepast sporten. Eén van de dingen die we daarin doen, is het organiseren van deskundigheidsbevordering. Dit keer staat het thema ‘stay cool under pressure’ centraal die wordt ingestoken vanuit sporters met autisme en/of gedragsproblemen. De (bij)scholing bestaat uit twee avonden die plaatsvinden op maandag 30 oktober en 13 november 2017van 19.00 tot 22.00 uur. 

Sport ís emotie, maar soms nemen emoties de overhand en is er sprake van verbaal of zelfs fysiek geweld. Je ziet het regelmatig op televisie, maar je herkent het ongetwijfeld ook vanuit situaties waar jijzelf als trainer, coach of teambegeleider bij bent geweest. Je wilt iets doen om de gemoederen tot bedaren te brengen (dat wordt vaak ook van je verwacht), maar de kans is groot dat je jouw eigen emoties inmiddels niet meer in de hand hebt…

Als trainer is het belangrijk dat je het gedrag van je eigen sporters in spanningsvolle situaties herkent: wat zijn de belangrijkste kenmerken en hoe kun je eventueel tijdig grenzen stellen? In de praktijk is het helaas vaak zo, dat je de situatie pas werkelijk herkent als het eigenlijk al te laat is. Het is dan van belang dat jij je niet mee laat voeren in de emotie van het moment. Je moet je hoofd erbij houden in een stressvolle situatie.

In deze (bij)scholing biedt je praktische tools en vaardigheden om je eigen emoties te controleren. Je leert - door middel van weerbaarheidsprincipes uit de vechtsport - hoe je jezelf weer ‘in control’ kunt brengen als je geprovoceerd wordt of als je voelt dat je emoties de overhand dreigen te nemen. Dat begint met het tijdig herkennen van dergelijke situaties en hoe je daarbij grenzen kunt stellen. Wat zijn de belangrijkste fases en kenmerken van mogelijke escalaties? Wanneer kun je nog iets doen en wat dan precies? Vooral als het gaat om sporters met gedragsproblemen en/of autisme kunnen spanningsvolle situaties oplopen, maar wellicht ook volkomen worden. We bekijken deze bijscholing dan ook vanuit deze invalshoek. 

Tijdens de avonden krijgen deelnemers/trainers praktische handvatten aangereikt hoe je als trainer met dreigende en spannende situaties kunt omgang om verdere escalatie te voorkomen. Een avond waar theorie en praktijk samen komen! De avond vindt plaats bij MFC Doelum, Hogenkampseweg 45 in Renkum, maar is bedoeld voor verenigingen uit de WMO-regio Arnhem. Daarnaast is deze avond ook zeer geschikt voor verenigingen die geen “speciaal” aanbod hebben, maar die wel kinderen en/of jongeren met last gevend gedrag in reguliere teams hebben. De deelname is gratis! 
 
De eerste avond is op maandag 30 oktober en het programma start om 19.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Uw aanmelding ontvangen wij graag vóór 2 oktober en de toegang is gratis! 

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Semi-autonome auto geeft coureur met dwarslaesie zelfstandigheid terug

Word circusartiest bij het circustheater!

Hoe kies je een sport voor jouw kind met autisme?

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×