Direct door naar content
Blog 2 Melanie ‘Goede resultaten in laatste wedstrijden' afbeelding nieuwsbericht

Blog 2 Melanie ‘Goede resultaten in laatste wedstrijden'

06 oktober 2017

Tijdrid
Op 19 augustus ben ik samen met mijn vader naar Papendal geweest om een test tijdrit te rijden van 9,1 kilometer op een glooiend parcours. Deze test heb ik in maart ook gedaan. Mijn tijd was in maart 27 minuten en nu 24 minuten, dus ik ben veel vooruit gegaan. Ik heb deze tijdrit gereden voor de bondscoaches om te kijken waar ik op dat moment stond. Mijn volgende afspraak met de bondscoaches staat alweer gepland, en wel op 31 maart 2018.

De Nederlandse top
Mijn vader en ik gingen na Papendal door naar Heerlen om daar te overnachten, want de volgende dag gingen we naar Berg en Terblijt om daar een wedstrijd te rijden voor de nationale handbike competitie. Dit was voor mij extra spannend, omdat ik derde stond in het algemeen klassement. Een mooie positie die ik graag wilde behouden. De wedstrijd was op de Geulhemmerberg. We moesten een uur handbiken, over een ronde van bijna drie kilometer waarvan ongeveer eenderde klimmen met een gemiddeld stijgingspercentage van veertien procent. Ik ben uiteindelijk derde geworden van de vrouwen en ook derde in de nationale handbike competitie. In mijn eigen klasse (de H3) ben ik eerste in heel Nederland. Ik ben daar heel trots op.

Trainingskamp
Op 26 en 27 augustus ben ik op trainingskamp geweest in Achterveld bij Amersfoort, samen met alle paralympische sporters. Op 26 augustus hebben we in totaal vier uur getraind, opgedeeld in twee blokken van ieder twee uur. De eerste twee uur hebben mijn trainingsgenootjes en ik geoefend op waaierrijden. Na een pauze waarin we met z’n allen voor het eten hebben gezorgd, gingen we weer twee uur handbiken. Die training bestond uit intervallen, korte stukken rijden op een hoge snelheid.

‘s Avonds hebben we met elkaar gekookt en na het eten hadden we een presentatie van mijn coach over wat je het beste kunt doen om sneller te gaan handbiken. Hij vertelde bijvoorbeeld welke materialen je moet gebruiken, hoe je het moet gebruiken en onderhouden. De volgende dag gingen we om 10 uur al vertrekken om een duurtraining te doen van in totaal 65 kilometer. Het ging super goed. Ik heb van dit trainingskamp heel veel geleerd.

De Vondelgames
Op 9 september heb ik met de laatste wedstrijd van het seizoen meegedaan in Amsterdam: de VondelGames. Een week daarvoor waren de Wereldkampioenschappen handbiken in Zuid-Afrika, waar Nederland heel succesvol was. Iedereen die daaraan meedeed, was er in Amsterdam ook bij. Op een rondje van ruim twee kilometer moest je een uur lang zo snel mogelijk fietsen. Uiteindelijk ben ik derde geworden van de vrouwen en daar ben ik super blij mee. Ik heb toen een hele mooie bos bloemen gekregen.

Zijn jullie benieuwd hoe ik aan de handbike kom, waarmee ik nu train en wedstrijden rijd? Daarover vertel ik meer in mijn volgende blog.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Only Friends Twente breidt uit naar Almelo

Zo ziet een inclusieve sportvereniging eruit

100 helden finishen Onbeperkte Elfstedentocht

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×