Direct door naar content
Top 3 Amsterdamse Pluim 2018 bekend afbeelding nieuwsbericht

Top 3 Amsterdamse Pluim 2018 bekend

22 oktober 2018

De afgelopen maanden hebben de vrijwilligers van de visitatiecommissie de kandidaten voor de Amsterdamse Pluim een bezoek gebracht op locatie om te kunnen beoordelen wie de prijs voor beste aangepaste sportactiviteit verdient. Zwemvereniging Het Y, roeivereniging Willem 3, korfbalvereniging Blauw-Wit, atletiekvereniging Phanos, de Prins Willem Alexander Manege, Cormeta Amsterdam (activiteiten voor slechtzienden), honk - en softbalvereniging North Stars en tennisclub IJsbaanpad werden allen bezocht en geweldig beoordeeld.

Aan de hand van deze ervaringen zijn er verslagen geschreven. Vorige week hebben de leden van de projectgroep (Clientenbelang Amsterdam, het Longfonds, Stichting de Omslag, Reade, Meer Bewegen Voor Ouderen, Fonds Gehandicaptensport en de gemeente Amsterdam) de verslagen onder de loep genomen en een top 3 vastgesteld. Onderstaande organisaties zijn nog in de race om de Amsterdamse Pluim 2018 te winnen.

Prins Willem Alexander manege
De Prins Willem-Alexander Manege biedt in eerste instantie mensen met een beperking de mogelijkheid om paard te rijden. Wekelijks rijden ruim 150 ruiters met veel plezier paard. Dit kan alleen met de inzet van een enthousiaste groep van ongeveer 150 vrijwilligers. De vrijwilligers komen op een vaste avond in de week helpen en kunnen op dezelfde avond ook zelf rijden. De manege heeft 18 pony’s en paarden die leden met en zonder beperking wekelijks een geweldige paarden ervaring bieden. Er is een grote en lichte accommodatie tot de beschikking die geheel is aangepast aan mensen in een rolstoel. Er is een mooie binnen- en buitenrijbaan, zodat bij alle weersomstandigheden gereden kan worden. In de zomermaanden kan er gebruik gemaakt worden van het aangrenzende Gaasperplaspark.

Roeivereniging Willem 3
Het uitgangspunt van Roeivereniging Willem III is dat pararoeiers, zoveel als mogelijk, gezamenlijk met de andere leden roei-instructie krijgen en gaan roeien. Ook voor mensen met een beperking is roeien vaak goed mogelijk. Wat is het verschil met “gewoon” roeien? Geen! Iedereen leert roeien in zijn eigen tempo en op zijn eigen manier, maar wel binnen het kader van de juiste uitkomst en dat is veilig alleen of in een ploeg (leren) roeien.  

Honk - en softbalvereniging North Stars
North Stars is een honkbalvereniging in Amsterdam Noord. De verenging heeft twee G-teams die meedoen aan een landelijke competitie. De vereniging vindt G-honkbal uitermate geschikt voor mensen met een beperking. Het is een teamsport waar bijna geen fysiek contact bij komt kijken en met de dode spelmomenten is het gemakkelijk om de gedachten van een speler weer bij het spel moment te krijgen. Geweldig voor mensen met PDD. Ook laat North Stars G-spelers doorstromen naar teams in de “reguliere” competitie waar zij inmiddels volledig zijn opgenomen in de teams.

De Amsterdamse Burger krijgt vanaf november de kans zijn of haar stem uit te brengen op de favoriet via Topsport Amsterdam. Voordat er gestemd kan worden op de Pluim, wordt er eerst gevraagd te stemmen op de andere categorieen, waaronder Sportvrouw en Sportman van het jaar. Breng vooral straks jouw stem uit!

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: