Direct door naar content
24-jarige Mandy verovert harten met haar hilarische Tinder-profiel afbeelding nieuwsbericht

24-jarige Mandy verovert harten met haar hilarische Tinder-profiel

25 november 2021

Drie jaar geleden verloor de 24-jarige Mandy Horvath beide benen in een treinongeluk. Wat ze echter niet verloor, was haar (ietwat zwarte) gevoel voor humor. Sterker nog: humor is voor Mandy de beste manier om met haar handicap om te gaan.

De werkelijkheid niet mooier maken dan 'ie is

Twee maanden geleden bedacht ze zich dat ze zin had om te daten en meldde ze zich aan op Tinder. Daar besloot ze de werkelijkheid niet mooier te maken dan ‘ie is en meteen duidelijk te maken dat ze protheses heeft omdat haar benen geamputeerd zijn. En omdat ze absoluut niet uit is op medelijden, besloot ze wat zelfspot in de strijd te gooien.

Sinds mijn ongeluk is humor de drijvende kracht achter mijn herstel geweest

"Dat heeft het een stuk makkelijker gemaakt. De grappen die mensen naar me terug sturen, doen me vaak in lachen uitbarsten. Mensen vinden het leuk hoe open ik ben en het heeft me zeker aan een paar dates geholpen.” Na een avond stappen met vrienden, werd Mandy bij een spoorwegovergang geraakt door een trein. “Ik verloor beide benen tot boven de knie. Dat is heel traumatisch, maar ik maak er iedere dag grappen over om ermee om te gaan. Het was voor mij de enige manier om in contact te komen met anderen via mijn datingprofiel.”

Mandy's profiel

Tinder profiel Mandy

Lange tijd hield ze de boot af als het op de liefde aankwam

“Toen ik voor het eerst weer ging daten nadat ik mijn benen was verloren, vroegen mannen altijd hoe het dan moest met seks. Door mijn eigen gebrek aan inzicht sloot ik mezelf helemaal af. Nu ik zelf het ijs heb gebroken en mijn handicap heb geseksualiseerd met mijn gevoel voor humor, word ik veel meer gezien als een individu in plaats van iemand in een rolstoel. De reacties die ik op mijn profiel krijg zijn grappig, bemoedigend en aardig.”

Het leukste aan mijn profiel vind ik de titel ‘stand-up comedian'

"Hoewel er ook heel veel mensen zijn die me oprecht vragen waar ze me kunnen zien optreden en niet snappen dat het een grapje is.”

Bron: Huffington Post

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: