Direct door naar content
Stemmen kan NU op jouw favoriet voor de Amsterdamse Pluim 2019! afbeelding nieuwsbericht

Stemmen kan NU op jouw favoriet voor de Amsterdamse Pluim 2019!

25 november 2019

De Amsterdamse Pluim is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een sportvereniging of organisatie die uniek aanbod heeft voor mensen met een lichamelijke beperking, chronische ziekte of verstandelijke beperking. Het doel van de prijs is het stimuleren van organisaties hun aanbod te verbeteren om voor deze prijs in aanmerking te komen én om meer bekendheid te geven aan de activiteiten die er zijn voor de doelgroep. Sportstimulering en participatie is hierbij het hoofddoel. Dit jaar zijn er zes verenigingen bezocht en beoordeeld. Aan de hand van de verslagen van de vrijwilligers, die allen ervaringsdeskundige zijn, is in oktober een top 3 bekend gemaakt. Onderstaande organisaties zijn nog in de race om de Amsterdamse Pluim 2019 te winnen:

Beter Judo
BeterJudo is de enige club in Nederland en zelfs Europa, die zich vrijwel volledig richt op sporters met een beperking. Het geeft niet wat voor een beperking en ook reguliere judoka’s zijn welkom. In de judozaal zien we dat alle judoka’s samen sporten en een hoop plezier maken. De trainer, Tycho van der Werff en zijn trainersstaf maken geen onderscheid. Allen krijgen de unieke aandacht die zij verdienen. BeterJudo daagt de judoka’s uit en stimuleert eigen initiatieven. Daardoor groeit het besef van eigenwaarde en zelfvertrouwen. Trots op de, door velen onderschreven, uitspraak van één van de ouders: Op deze club hebben onze kinderen geen beperking!”

The Big Lab Sportcentrum
Toen twee oude boksvrienden Rob Manvis (bokstrainer) en Piet van der Molen elkaar na een lange tijd weer tegen kwamen zei Piet: "Rob, we moeten weer boksen". Bij Piet was jaren daarvoor Parkinson geconstateerd. Uit onderzoek bleek dat door non-contact bokstrainingen Parkinsonpatiënten vooruit gingen in het dagelijks functioneren. The Big Lab Sportcentrum startte daarop in 2016 met Rob en Piet en fysiotherapeut Darius de Vries een Dr. Phillgood vs Parkinson groep. Een tijd geleden maakte een Parkinson sporter de opmerking: "Je voelt tijdens het boksen even geen beperking meer". En dat is precies de reden dat wij willen winnen! Om aandacht te vragen voor ons project en nog meer mensen met Parkinson aan het boksen te krijgen

Switch2move
Doel van Swith2Move: toegankelijk maken van dans voor iedereen. Het effect op sociale factoren zoals toename gezondheid, welzijn en kwaliteit van leven voor mensen van alle leeftijden en mogelijkheden. Dans is een kunstvorm die helpt bij het raken en uitdrukken van delen van onszelf die vaak moeilijk bereikbaar zijn door andere vormen van menselijke interactie. Het gaat dieper en geeft voeding voor ons innerlijk en dat vertaalt zich in gevoelens en verhalen uit ons onderbewustzijn. Eenvoudig gezegd het verheft lichaam en geest. De Pluim zal ons helpen om veel meer mensen met beperkingen te bereiken en hen een kans te bieden om te ervaren hoe het is om zich beter te voelen door dans.

Vanaf nu kan er gestemd worden op jouw favoriet voor de Pluim. Breng ook je stem uit op de website van Topsport Amsterdam. Om te stemmen op de Pluim, wordt er ook van je gevraagd te stemmen op de andere categorieen, waaronder Sportvrouw en Sportman van het jaar.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: