Direct door naar content
Een dubbele achterwaartse flip in zijn rolstoel? Aaron doet het  afbeelding nieuwsbericht

Een dubbele achterwaartse flip in zijn rolstoel? Aaron doet het

18 november 2020

‘Als het leven je een rolstoel geeft, zou je dat niet als obstakel moeten zien. Je moet gewoon op zoek gaan naar een skatepark.’ Dat zegt de 26-jarige Aaron Fotheringham, een rolstoelatleet die extreme stunts uithaalt in zijn rolstoel. Zijn bijnaam is niet voor niets ‘Wheelz’

Een dubbele achterwaartse flip in zijn rolstoel?

Aaron doet het. Hij loopt weleens verwondingen op met al zijn stunts, zoals een gebroken elleboog. Toch is hij verslaafd aan het stunten. ‘Ik vind het een gave manier van leven om dit te doen.’

Het begon ermee toen hij als jongetje zijn oudere broer in het park bezig zag met zijn crossfiets. ‘Waarom probeer jij dit niet met je rolstoel?’, zei hij tegen Aaron. Dat deed hij. Sindsdien is hij verslaafd.

‘Backflips for breakfast’, noemt hij zijn fanatisme zelf

Kijk hoe hij reuze sprongen maakt als een ongeleid projectiel, hoe zijn rolstoel aan diggelen valt, hoe hij balanceert op de smalste randjes en van trappen springt. Is this wheel life? Volgens Aaron wel!

Don’t try this at home! En doe je dat toch, dan adviseert Aaron je om vooral een helm op te doen.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: