Direct door naar content
Iedereen met een dwarslaesie: opgelet. Dit kun jij ook leren  afbeelding nieuwsbericht

Iedereen met een dwarslaesie: opgelet. Dit kun jij ook leren

27 januari 2018

Hij is tot aan zijn middel verlamd, maar toch laat Brian zien hoe je zo makkelijk mogelijk uit je rolstoel komt. Op eigen houtje uiteraard. Goed oefenen is het toverwoord.

Iedereen met een dwarslaesie: opgelet. Dit kun jij ook leren. Of het kan zijn dat jij al een techniek hebt om zelf in en uit je rolstoel te komen. Kijk ook in dat geval maar even naar dit filmpje. Want Brian laat een techniek zien waardoor je je lichaam zo min mogelijk forceert of bezeert aan je rolstoel.

Uit je rolstoel komen? Fluitje van een cent, want de zwaartekracht helpt je lekker op weg. Weer terug omhoog? Nu zal je het veel moeilijker krijgen. Brian gooit zelfs zijn kin in de strijd om zijn benen bij elkaar te houden, en zijn armspieren doen al het werk.

Maar je kunt het, wat hij kan het ook. En ook Brian heeft flink moeten oefenen. Vergeet daarom niet een yogamat neer te leggen. Dan kom je net even wat zachter neer. En al voelt je onderlichaam toch geen pijn, dat wil niet zeggen dat je niet een beetje zuinig op jezelf mag zijn.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Voel je vrij en onbeperkt met dansen!

Deze handbiker gaat pas echt offroad!

“In de werpstoel vergeet ik mijn beperking”