Direct door naar content
Owen (10) met geamputeerde benen ontmoet zijn grote held  afbeelding nieuwsbericht

Owen (10) met geamputeerde benen ontmoet zijn grote held

24 november 2020

De 10-jarige Owen moest niet lang geleden beide benen laten amputeren. Het jongetje vond troost bij de golden retriever Chi Chi. Net als Owen heeft ook Chi Chi geen benen meer – daarom was het jongetje op slag verliefd toen hij de hond voorbij zag komen op Facebook.

Owen was nog maar twee toen hij een ernstig auto ongeluk kreeg

Niemand dacht dat hij nog zou kunnen lopen en praten; het was nog maar de vraag of hij het überhaupt zou overleven.  Maar dat deed hij wel, al moest hij onlangs wel alsnog zijn beide benen laten amputeren. Het deert Owen niet: hij doet niets liever dan fietsen en honkballen. Naast sporten heeft hij nog een grote liefde: zijn golden retriever Chi Chi. Toen hij de hond op Facebook zag, wilde hij niets liever dat het dier ontmoeten.

Chi Chi is een therapiehond die zelf alle vier poten moest amputeren

Ze werd in een vuilniszak in Zuid-Korea gevonden en was zo mishandeld dat zijn poten letterlijk wegrotten. De hond werd geadopteerd door Elizabeth en bezoekt sindsdien als therapiehond ziekenhuizen, scholen en verzorgingstehuizen. Toen Elizabeth hoorde dat Owen zo’n grote fan is van Chi Chi bedacht ze met vrienden en familie een plan om hem en zijn moeder over te laten vliegen. Voor Owen was het tot op de dag van de vlucht nog één grote verrassing. ‘Hij dacht dat we gewoon even een pakketje gingen wegbrengen’, vertelt zijn moeder. Toen de twee elkaar eindelijk ontmoetten, hadden ze meteen een klik. Het hele weekend hebben ze geknuffeld en spelletjes gespeeld.

Owen heeft nu nog een lange weg te gaan

Hij moet zolang hij nog groeit twee keer per jaar operaties ondergaan. Artsen moeten de huid die verbrandde tijdens het ongeluk steeds vervangen. Voor Owen is Chi Chi in deze tijden een grote inspiratie. ‘Op iedere foto die ik van haar zie lijkt het alsof ze lacht. Owen is hetzelfde. Hij komt met een lach uit de operatiezaal. Ze lachen en denken allebei: er is ons iets verdrietigs overkomen, maar nu gaan we gewoon weer verder.’

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: