Direct door naar content
Onderzoek bewijst: meer bewegen zorgt voor meer wilskracht  afbeelding nieuwsbericht

Onderzoek bewijst: meer bewegen zorgt voor meer wilskracht

02 december 2016

Hoe doet je buurvrouw dat toch om voor dag en dauw haar bed uit te komen om te gaan joggen? En nog bizarder: dat ze dat doet met zo’n zaligmakende glimlach op haar gezicht?

Die aanblik alleen al
doet je al besluiten om lekker te ontbijten met een extra klodder jam en roomboter op je croissantje. Gewoon uit rancune. Maar wat blijkt nu vanuit wetenschappelijk onderzoek? Dat hoe vaker jouw buurvrouw rent, hoe makkelijker het voor haar wordt om uit haar bed te komen en weerstand te bieden aan calorierijke ontbijtjes.

Wensen dat je dezelfde wilskracht en doorzettingsvermogen had om uit bed te komen en je irritant vrolijke buurvrouw te vergezellen, dat zal niet werken. Maar even flink je tandenknarsen en het dan gewoon doen, kan wél werken. Ja, er is nou eenmaal geen ontkomen aan: vorig jaar heeft een studie uitgewezen dat hoe meer je aan lichaamsbeweging doet, hoe meer wilskracht je krijgt.

Zeven weken lang werd aan deelnemers van het onderzoek gevraagd om sneller te rennen of te lopen dan voor hen gebruikelijk en prettig was. In die weken werden er ook allemaal testen afgenomen met keuzemogelijkheden. Die keuzes maakte duidelijk of de deelnemer ging voor een directe beloning, of een beloning die zich op de lange termijn zou uitbetalen.

Wat bleek? Degenen die werden gedwongen om in het dagelijkse leven hun snelheid tijdens het wandelen of rennen te verhogen, waren aantoonbaarder bereid om keuzes te maken die op de lange termijn voordeel voor ze had.

Wat betekent dat voor jou, en je worsteling om eindelijk eens te beginnen aan hardlopen, of trainen in een sportschool? Dat betekent volgens de onderzoekers dit: het enige wat je moet doen is je sportkleren aandoen en naar de training gaan. Dat besluit doet je wilskracht per direct toenemen. Jij doet je sportkleding dus aan, en de wilskracht trekt jou vervolgens aan!

Heel fijn om te weten. Sportkleding aantrekken, dat moet iedereen wel lukken. En als je nog niet weet wat voor sport je vervolgens wilt doen, kijk dan even hier.

Bron: curiosity.com

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Kom naar de KPN Voetbalvriendendag!

Stijg boven jezelf uit in een klimhal!

Kris: “Dansen in mijn rolstoel gaat vanzelf”

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×