Direct door naar content
De eerste koffiebar met gebarentaal is geopend in Nederland afbeelding nieuwsbericht

De eerste koffiebar met gebarentaal is geopend in Nederland

03 december 2017

Het is vandaag Wereld Gehandicaptendag. Een dag die draait om het leggen van verbindingen tussen mensen met en zonder beperking. Waar kun je dat het beste doen dan in de Sigh Language Coffee bar in Amsterdam, waar je je favoriete koffie bestelt in gebarentaal?

Het hoeft niet,
maar het kan wel: je koffie bestellen in gebarentaal. Acht dove, jonge barista’s hebben een training gevolgd in het bereiden van de lekkerste kopjes koffie. Als je geen gebarentaal beheerst, krijg je op een scherm een spoedcursus gebarentaal en leer je hoe je een kop thee, koffie en een croissantje kunt bestellen.

De Sign Language Coffee Bar maakt onderdeel uit van een groep bedrijven die zich al tien jaar inzet om mensen met visuele of auditieve beperkingen naar werk te helpen. Zo verzorgen bij Ctaste, waar gasten dineren in het pikkedonker, veertien blinde obers de bediening. En Ctalents plaatste dove adviseurs bij ABN AMRO, die daar met een videoverbinding dove en slechthorende klanten van de bank in gebarentaal uitleg over hypotheken en beleggen geven. In totaal werden meer dan 40 procent doven en 60 procent blinden naar duurzame banen geholpen.

Hoe dan ook: jij kunt lekker een bakje koffie halen in gebarentaal. Wil je je bestelling alvast even oefenen? Klik dan op deze link en bekijk de filmpjes die je ook ziet in de bar.

Bron: doof.nl

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

“Uniek Sporten is het wapen voor meer paralympisch succes”

Dit model draagt haar prothese als kunst

Only Friends Twente breidt uit naar Almelo

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×