Direct door naar content
Zo moeilijk is het om in New York een bagel te krijgen als je in een rolstoel zit afbeelding nieuwsbericht

Zo moeilijk is het om in New York een bagel te krijgen als je in een rolstoel zit

09 januari 2018

Zach Anner is een populaire YouTuber die werd geboren met hersenverlamming. Samen met de Cerebral Palsy Foundation ging hij een interessant experiment aan: hoe lang duurt het voordat je in New York een bagel hebt wanneer je in een rolstoel zit?

Nou moet worden gezegd
dat Zach niet op zoek ging naar zomaar een bagel. Hij had het gemunt op de regenboogbagel. Dat is een bagel, met je raadt het al, alle kleuren van de regenboog die vooral op Instagram mateloos populair is omdat ‘ie het zo goed doet op foto’s. Volgens Google Maps zou Zach 28 minuten doen over de rit van zijn hotel naar de bakkerij in kwestie. Dat bleek wel erg optimistisch…

Zach deed alleen over het gebouw verlaten dik een uur omdat de lift iedere keer vol was. Uiteindelijk klauterde hij van ellende zelf maar via de trap naar beneden. Eenmaal buiten moest hij de straten afschuimen, op zoek naar een rolstoelvriendelijk metrostation. Eenmaal in de metro diende het volgende probleem zich al aan: nu moest hij er nog uit. En de halte waar hij moet zijn heeft geen rolstoelvriendelijke uitgang…

Het werd een hilarische dollemanstocht van vijf (!) uur door New York, maar uiteindelijk bereikte Zach dan toch eindelijk de bakkerij. Om daar geconfronteerd te worden met een trap voor de entree… Gelukkig verliest hij onderweg zijn heerlijke gevoel voor humor niet. Dit moet je echt even zien.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: