Direct door naar content
5 dingen om te onthouden wanneer je het even niet meer ziet zitten afbeelding nieuwsbericht

5 dingen om te onthouden wanneer je het even niet meer ziet zitten

22 juni 2021

Iedereen heeft wel eens van die momenten dat je het even niet meer ziet zitten. Soms duurt zo’n gevoel eventjes, soms duurt het wat langer. Zit je in zo’n dip, dan is het extra belangrijk om deze positieve dingen goed te onthouden.

1. Er is altijd iemand die van je houdt

Soms voelt het misschien niet zo. Iedereen is zo bezig met zichzelf. Ze zien jouw worsteling misschien niet eens. Dat betekent niet dat ze niet om je geven. Soms is het nodig om eerlijk te zijn over wat je nodig hebt. Een schouder om op te huilen, iemand om mee op pad te gaan of juist om uitbundig mee te kunnen lachen. Erom vragen is eng, want het maakt je kwetsbaar. Maar het geeft de mensen die van je houden de kans om er voor je te zijn.

2. Er zijn mensen die het zwaarder hebben dan jij

Er zijn mensen die grotere problemen. Niet dat dat het voor jou minder erg maakt, maar in donkere tijden is een beetje relativering vaak geen overbodige luxe. Door daarover na te denken, maak je ruimte in je hoofd vrij voor de positieve dingen. De zaken in je leven waar je wel blij mee bent. Je lekkere huis. Je lieve hond. Mensen waar je veel van houdt.

3. Slaap kan het verschil maken

Vermoeidheid maakt alles zwaarder. Slapen maakt alles beter. Zie het als een soort reset. Door op tijd naar bed te gaan en een goede nacht te maken, maak je je hoofd even leeg. Je wordt ‘s ochtends wakker met nieuwe gedachten. Grote kans dat deze gedachten een stuk vrolijker zijn. 

4. Je gedachten zijn niet de realiteit

Je gedachten zijn nu misschien donker. En dan lijkt de toekomst dat ook. Maar wat je denkt is niet hoe het werkelijk in elkaar steekt. Word je bewust van je gedachten. Wat is het eerste wat je denkt wanneer je ‘s ochtends wakker wordt? Laat dat iets positiefs zijn, zodat je dag meteen ook al positiefs begint. Waar heb je zin in? Waar kijk je naar uit? Het is makkelijker gezegd dan gedaan om je gedachten te sturen, maar er bewust van zijn is een eerste stap.

5. Tijd heelt wonden, maar wachten heeft geen zin

In een hoekje gaan zitten wachten op betere tijden, is niet zo zinvol. Als je iedere dag hetzelfde doet, krijg je iedere dag dezelfde uitkomst. Tijd helpt, maar jij kunt de klok een beetje vooruit helpen door het leven vandaag anders aan te vliegen dan gisteren. Wil je afvallen, fitter worden? Begin letterlijk met wat meer te bewegen. Zoek je meer vrienden? Begin een hobby. Je zult zien dat de uitkomst - hoe je je voelt - ook anders is als je ergens mee begint. Mooier, misschien.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: