Direct door naar content
Meer bekendheid voor rolstoeltennis afbeelding nieuwsbericht

Meer bekendheid voor rolstoeltennis

14 december 2017

“Een jaar aandacht voor aangepast sporten met Gelderland sport onbeperkt helpt om de evenementen die wij in 2018 organiseren uit te lichten.” Dat zegt Guus van Berkel, event manager bij de KNLTB (Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond). De tennisbond is partner van Gelderland sport onbeperkt en organiseert in 2018 twee grote evenementen voor rolstoeltennissers.

Gelderse winst
Van Berkel was in 2017 als toernooidirecteur betrokken bij een aantal grote rolstoeltennisevenementen in Gelderland. “We hebben het jaar net afgesloten met het WK rolstoeltennis voor dubbelteams in Bemmel, het UNIQLO Wheelchair Doubles Masters. Een prachtig evenement met Gelderse winst door Marjolein Buis en Diede de Groot! Wat me blij maakt is dat de sporters heel positief waren over het WK en we veel publiek hebben bereikt. Ik verwacht volgend jaar meer bezoekers omdat we steeds meer bekendheid geven aan rolstoeltennis. Eind mei 2018 start de BNP Paribas World Team Cup voor landenteams, dan komen er 180 spelers van over heel de wereld naar Apeldoorn. In november komt de top in actie bij de UNIQLO Wheelchair Doubles Masters.”

Tennis leent zich voor inclusie
Bij de KNLTB staat rolstoeltennis hoog op de agenda. “Ons land heeft veel topsporters, zoals zevenvoudig Paralympisch kampioen Esther Vergeer en de nieuwe generatie met Marjolein Buis, Anniek van Koot, Diede de Groot en Jiske Griffioen. Het is belangrijk om dit niveau vast te houden. Daarnaast willen we rolstoeltennis breder bekend maken. Als één sport zich leent voor inclusie is het wel tennis! Je kunt prima de combinatie maken tussen valide spelers en tennissers met een beperking. Om dit verder te stimuleren werken we aan een plan voor 2018.”

Zichtbaarheid in media
De tennisbond hoopt dat er in het Gelders jaar van het aangepast sporten meer zichtbaarheid komt. “We willen dat rolstoeltennis breder in beeld komt bij de media en werken daar ook samen met de internationale tennisbond ITF aan. Ik was blij dat Omroep Gelderland een uitzending maakte over het WK, maar ik zou willen dat zij de hele week aanwezig zijn en dat de NOS er is. Genoeg spectaculaire wedstrijden om in beeld te brengen! Zichtbaarheid in de media zorgt voor meer bezoek. Nu betrekken we tennisclubs, scholen en de buurt en organiseren we side-events zoals clinics om mensen op de tribune te krijgen. Ook in 2018 organiseren we weer clinics voor schoolkinderen en kinderen met een beperking. Heel belangrijk omdat die ook bijdragen aan bewustwording.”  

Drempels nemen
Van Berkel: “Ik ben blij dat de provincie 2018 heeft uitgeroepen tot jaar van het aangepast sporten. Er zijn best wat drempels voor mensen met een beperking, alleen al de logistiek. We willen vooral onder de aandacht brengen dat tennis een sport is die je goed in een rolstoel kunt doen. We willen dat mensen enthousiast te maken voor rolstoeltennis. Daar helpt het benoemen van zo’n jaar ook bij!”

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

100 helden finishen Onbeperkte Elfstedentocht

Ontdek je mogelijkheden met capoeira

Kom naar de KPN Voetbalvriendendag!

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×