Direct door naar content
Noah (18, doof) werd gepest en vond een uitlaatklep in squash afbeelding nieuwsbericht

Noah (18, doof) werd gepest en vond een uitlaatklep in squash

17 december 2020

Squash kun je heel goed spelen als je doof of slechthorend bent. Dat bewijst de Brit Noah Duckworth (18) ook. "Door squash heb ik meer zelfvertrouwen gekregen", zegt hij.

Noah werd te vroeg geboren: al na 27 weken

De medicijnen die hij daarna kreeg hielpen hem sterker te worden, maar zorgden ook voor een bijeffect: haartjes in zijn oren raakten verbrand waardoor hij doof werd. Door zijn doofheid had hij het moeilijk op school. Noah werd gepest en wisselde daardoor vaak van school. Toen hij vier jaar oud was, ging hij al met zijn vader en broer squashen. ‘Dat deden we op vrijdagavond. Daardoor vergat ik het pesten op school ook’, zegt Noah. 

Bij zijn squashclub was hij op zijn gemak

‘Ik voelde mij daar zekerder en daardoor kreeg ik ook meer zelfvertrouwen in het dagelijks leven.’ De squashclub voelt voor hem als een plaats plek waar hij onderdeel van uit maakt, waar mensen betrokken zijn en het voelt als een warm bad.  Nu is hij ambassadeur voor Deaf Squash in Groot-Brittannië. ‘Ik wil andere dove mensen en kinderen vertellen wat squashen met je doet. Je wordt er fit van, je ontmoet anderen en squash is ook een hele geschikte sport als je doof bent.’ Je hoeft in dit snelle racketspel namelijk helemaal niets aan te passen en je kunt het ook prima tegen horenden spelen. Bij squash wordt geen onderscheid gemaakt.

Squash is heel laagdrempelig om uit te proberen

Bij een club of sportschool huur je een racket, je reserveert een baan en leent een balletje. Squashen is niet duur en niet moeilijk. En het is wel heel erg leuk. Aanbod is er op heel veel plekken, dus ook gewoon dicht bij jou in de buurt.

 

 

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: