Direct door naar content
Help mensen met diabetes in beweging te brengen! afbeelding nieuwsbericht

Help mensen met diabetes in beweging te brengen!

08 januari 2018

In 2016 en 2017 namen ruim 6.500 mensen met diabetes deel aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC). Dat is een wandelinterventie met een persoongerichte aanpak die laat zien dat bewegen een uitstekend medicijn is voor een gezonde(re) levensstijl.  Ben jij werkzaam in de gezondheidszorg, voor een sportorganisatie of gemeente en wil je mensen met en zonder diabetes in beweging brengen? Kom dan op dinsdag 30 januari naar de inspiratiebijeenkomst NDC bij Sportcentrum Papendal.

Wekelijks in kleine stappen trainen
De NDC is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation. Het doel is om zoveel mogelijk mensen met, maar ook zonder, diabetes in beweging te brengen. Bij de wandeluitdaging zijn lokale zorgprofessionals nauw betrokken. In 16 tot 20 weken wordt er wekelijks één keer gezamenlijk gewandeld. In kleine stappen trainen deelnemers en zorgprofessionals samen tot de Nationale Diabetes Challenge Week in september 2018. Afgelopen jaren toonde het medisch onderzoek aan dat de gezondheid van de deelnemers significant verbeterde in twintig weken tijd.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: