Direct door naar content
Deze lieve hulphond leert mensen met een beperking surfen afbeelding nieuwsbericht

Deze lieve hulphond leert mensen met een beperking surfen

03 februari 2018

Oorlogsveteraan Randall Dexter kwam in 2012 terug uit Irak met een hersenaandoening. Destijds zat Dexter in een diep dal. Totdat er wel een hele bijzondere hulphond op zijn pad kwam.

Nadat Dexter terugkwam uit Irak, was hij er slecht aan toe. ‘Het was heel heftig. Ik kreeg veel medicatie, dacht zelfs vaak na over zelfmoord.’ Toen hoorde hij over het initiatief Paw’sitive. Deze non-profitorganisatie traint hulphonden om te werken met mensen zoals Dexter. Nadat hij zich inschreef, mocht hij zes weken lang gebruiken maken van een hulphond om te kijken of het hem zou helpen. Hij werd meteen gekoppeld aan een hele bijzondere hond. Ricochet had al meer dan 50 getraumatiseerde veteranen geholpen. Maar nog bijzonderder is het feit dat Ricochet een hulphond is met een grote liefde voor surfen.

Toen Dexter de labrador ontmoette, was het liefde op het eerste gezicht. ‘Zodra Ricochet op me af kwam, zag mijn vrouw meteen iets aan me veranderen. Deze hond heeft een bepaalde zachtheid in haar ogen. Het moment dat ik haar ontmoette, was zeker een omslagpunt.’

Nadat de twee elkaar beter leerden kennen, leerde Dexter surfen met de hulphond. ‘Ze balanceert de plank en past zichzelf als een stuk gereedschap aan op degene met de beperking. Op die manier hoeft de surfer zich niet zo druk te maken om de balans en kan hij of zij gewoon staan of knielen’, legt de trainster van deze hulphond uit. Dexter vult aan:  ‘Ze gaf me mijn vrijheid en mijn leven terug. Als je net zoveel van surfen en honden houdt als ik, is dit de perfecte match.’

En Ricochet staat nog een bijzondere rol te wachten: ze speelt dit jaar ook nog eens een rol in de film Superpower Dogs.

Bron: Today.com

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Only Friends Twente breidt uit naar Almelo

Zo ziet een inclusieve sportvereniging eruit

100 helden finishen Onbeperkte Elfstedentocht

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×