Direct door naar content
Winnie (9) zit liever op een paard dan in haar elektrische rolstoel afbeelding nieuwsbericht

Winnie (9) zit liever op een paard dan in haar elektrische rolstoel

31 januari 2018

Winnie (9) heeft Cerebrale Parese, oftewel hersenverlamming. Daardoor zit ze in een elektrische rolstoel. Haar wens? Om later een superster te worden! En om aan paardrijdcompetities mee te doen.

Het is een meisje met lef, wat nergens voor terugdeinst en alles waar ze haar zinnen op zet, voor gaat. Dat ze zou gaan paardrijden, was haast onvermijdelijk. Haar familie kent drie generaties van paardentrainers- en instructeurs.

Aan de andere kant: zo vanzelfsprekend is het ook weer niet dat ze paardrijdt. Want haar hersenverlamming maakt dat het niet alleen haar spraak aantast, het heeft ook veel invloed op haar balans, haar spierkracht, haar bewegingen en houding. Maar aan niets merk je dat ze daar onzeker over is. In haar elektrische rolstoel neemt ze een paard aan de teugel naar de stal, en haar slaapkamer hangt vol met prijzen die ze met het paardrijden heeft gewonnen.

Hersenverlamming is niet iets wat te genezen is. Maar therapie, beweging en sport hebben wel invloed op een betere coördinatie. Bij Winnie is dat duidelijk te merken. Haar droom is dan ook om verder te gaan met het paardrijden. Om nog beter te worden. Zo goed dat ze ooit mee kan doen aan competities, als para-rijder. Dat is geen makkelijk doel. Maar dit is de weg die Winnie wil bewandelen. Want het paard, die geeft haar letterlijk benen als ze uit haar rolstoel komt.

 

Bron: attitudelive.com

 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

“Uniek Sporten is het wapen voor meer paralympisch succes”

Dit model draagt haar prothese als kunst

Only Friends Twente breidt uit naar Almelo

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×