Direct door naar content
Lady Gaga zegt haar tournee af vanwege 'ernstige pijn' door fibromyalgie  afbeelding nieuwsbericht

Lady Gaga zegt haar tournee af vanwege 'ernstige pijn' door fibromyalgie

10 februari 2018

Lady Gaga moest afgelopen week met pijn in het hart bekendmaken dat ze niet kan beginnen aan haar Europese tournee. Het is al een tijd bekend dat de wereldster fibromyalgie heeft. Haar klachten werden onlangs zo ernstig dat ze niet anders kon dan haar tienduizenden fans teleurstellen.  

'Op aandringen van haar medische team heeft Lady Gaga het zware besluit genomen om haar tour per direct te stoppen. Ze vindt het extreem erg en is heel verdrietig dat ze niet kan optreden voor haar Europese fans die daar zo geduldig op hebben gewacht”, staat in de verklaring. 

Later deelde de zangeres ook nog een persoonlijk bericht. 'Ik voel me zo verslagen, ik kan het bijna niet beschrijven. Het enige wat ik weet is dat als ik dit niet doe, ik niet volledig achter de teksten en betekenis van mijn nummers kan staan. Mijn medische team moedigt me aan thuis te herstellen. Ik zeg de laatste tien shows van mijn Joanne World Tour af. Ik hou meer van deze show en van jullie dan wat dan ook, maar dit gaat buiten mijn macht. Ik beloof dat ik naar jullie stad kom, maar nu moet ik eerst mezelf en mijn welzijn op de eerste plaats zetten. Ik hou van jullie, voor altijd.’

Fibromyalgie wordt ook wel weke delen-reuma genoemd. Het is een chronisch pijnsyndroom dat zich vooral uit in spierpijn en stijfheid gepaard met (extreme) vermoeidheid, slaapstoornissen, hoofdpijnen, angsten, depressies, concentratie- en geheugenstoornissen, allergieën en darmklachten. Het lastige van de aandoening is dat de symptomen vaak niet herkend worden als fibromyalgie. Patiënten krijgen steeds te horen dat er niets te vinden is en worden zonder diagnose naar huis gestuurd, terwijl ze gebukt gaan onder de klachten.

Gaga wil mede daarom meer aandacht voor de aandoening. Afgelopen september kwam haar documentaire Gaga: Five Foot Two uit op Netflix. Daarin laat ze uitgebreid zien wat het voor haar betekent om deze ziekte te hebben. Van haar Superbowl-optreden tot de medische ingrepen die ze onderging om met de ziekte om te gaan: ze liet in de alom bejubelde documentaire niets ongezien. Daarmee wil ze meer begrip kweken en mede reuma-patiënten een hart onder de riem steken. Nog niet gezien? Haast je rep je naar Netflix. 

Bron en beeld: Instagram

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Topspits Juan scoort zonder benen

Purmerend zorgt met Uitleen voor meer vrijheid

Uniek Esports heeft bomvolle agenda!