Direct door naar content
Kinderen reageren ontroerend op de nieuwe prothese van hun klasgenootje afbeelding nieuwsbericht

Kinderen reageren ontroerend op de nieuwe prothese van hun klasgenootje

26 februari 2018

Hoewel de 7-jarige Anu al haar hele leven een prothesebeen heeft, was haar nieuwe op maat gemaakte sportbeen een enorme hit onder haar klasgenootjes. 

Anu’s rechterbeen werd geamputeerd omdat het bij de bevalling verstrikt rondom de navelstreng had gezeten en zo alle doorbloeding afsneed. Het meisje kreeg een fonkelnieuwe roze prothese waarmee ze veel makkelijker mee kan doen met sport. De BBC volgde het meisje toen ze haar nieuwe aanwinst voor het eerst showde op school. 

Razend spannend natuurlijk, maar Anu’s klasgenootjes vonden de prothese allesbehalve raar of eng. Integendeel: op het schoolplein werd het been uitgebreid bewonderd. Het meisje werd begroet met uitgebreid gejuich en knuffels. Zelfs de cameraploeg was onder de indruk van deze reactie. “We hebben nog nooit zo’n mooie reactie op iets gefilmd”, lieten ze achteraf weten. Als volwassenen nou eens net zo enthousiast zouden reageren, zou de wereld er toch een stuk gezelliger uitzien? 

Bron: Redbookmag. Beeld: YouTube. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: