Direct door naar content
Deze man legde een enorme bloementuin aan voor zijn blinde vrouw afbeelding nieuwsbericht

Deze man legde een enorme bloementuin aan voor zijn blinde vrouw

24 februari 2018

Als we iemand mogen nomineren voor ’s werelds beste echtgenoot is het wel de Japanse meneer Kuroki. Omdat zijn vrouw plotseling blind werd, bedacht hij een prachtig plan om haar op te vrolijken

Nadat ze zestig jaar geleden trouwden, wijdden meneer en mevrouw Kuroki zich aan de opvoeding van hun twee kinderen en het draaiende houden van hun boerderij. In 1986 verloor mevrouw Kuroki plotseling haar zicht als gevolg van diabetes. De ooit zo opgewekte vrouw raakte steeds meer in een isolement, wetende dat haar droom om door Japan te reizen nooit meer werkelijkheid zou worden. 

Meneer Kuroki vond het vreselijk om te zien hoe zijn vrouw veranderde in een schim van zichzelf. Hij bedacht iets ontzettend liefs om haar uit haar isolement te trekken: hij legde op hun boerderij een enorme bloementuin aan om bezoekers te trekken én zijn vrouw iedere dag te laten genieten van de heerlijk geurende bloemen. Hij deed er twee jaar over om de heuvels rondom de boerderij te hullen in zogenaamde vlambloemen. 

Zijn plan werkte: mevrouw Kuroki lacht weer. Hoewel ze niet in staat zijn zelf door Japan te reizen, is de tuin een attractie op zich geworden die jaarlijks tienduizenden toeristen trekt. En ze komen niet alleen om de roze bloemenzee te bewonderen, maar ook om dit lieve stel te ontmoeten. 

Bron: Bored Panda.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

100 helden finishen Onbeperkte Elfstedentocht

Ontdek je mogelijkheden met capoeira

Kom naar de KPN Voetbalvriendendag!

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×