Direct door naar content
Leer de komende weken deze Paralympische toppers kennen! afbeelding nieuwsbericht

Leer de komende weken deze Paralympische toppers kennen!

15 februari 2018

De Paralympische Spelen komen er aan. In de komende 5 weken willen wij jou kennis laten met vier toppers, tevens onze ambassadeurs, die gaan strijden voor de medaille: Chris Vos, Anna Jochemsen, Lisa Bunschoten en Bibian Mentel.

Chris is een snowboarder geboren op 25 februari 1998 en woont in Noord Beemster. Als gevolg van een zwaar ongeval op 5 jarige leeftijd heeft hij een verlamming over gehouden aan zijn rechter been. Hij mist tevens zijn dikke bil spier. De specialisten uit het ziekenhuis voorspelde dat hij voor de rest van zijn leven gebruik moest maken van een rolstoel. Chris dacht hier anders over en veroverde de piste (en zijn liefje, Lisa).

Anna skiet op één been omdat haar andere been bij de geboorte niet was volgroeid. In augustus 2016 haalde Anna haar masterdiploma in Voeding en Gezondheid. Nu richt ze zich 100% op haar trainingen en wedstrijden, om op de Paralympische Spelen in topvorm te zijn.

Lisa is een 22-jarige snowboarder. Ze is opgegroeid in Utrecht en woon nu in Arnhem. Haar grote doel is om op het podium te komen in Korea! Dit natuurlijk het liefst samen met haar vriend Chris.

Het was voor snowboardster Bibian Mentel spannend of ze met de Paralympische Spelen mee kon doen, omdat ze herstellende is van haar negende keer kanker. Zij werd al zes maal Nederlands kampioen op de onderdelen halfpipe en snowboardcross en is er ook deze Spelen gewoon bij.

Bibian is druk bezig met het maken van vlogs voor de Nederlandse loterij, die jullie langs zullen zien komen op onze pagina. Chris, Anna en Lisa hebben een interview afgelegd waar de meest inspirerende en humoristische antwoorden uit zijn gekomen.
 

Leer ze stuk voor stuk een beetje beter kennen en geloof me, je zult van ze gaan houden.

 

Fotografie: Mathilde Dusol

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

“Uniek Sporten is het wapen voor meer paralympisch succes”

Dit model draagt haar prothese als kunst

Only Friends Twente breidt uit naar Almelo

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×