Direct door naar content
Sports Illustrated zet voor het eerst een model met prothese op de cover afbeelding nieuwsbericht

Sports Illustrated zet voor het eerst een model met prothese op de cover

09 maart 2018

Een doorbraak: snowboarder Brenna Huckaby is de eerste vrouw die met een zichtbare handicap op de cover van het gerenommeerde Sports Illustrated staat. 

Brenna is gelijk ook de eerste Paralympisch atleet die de cover van het sportmagazine siert. Het werd dus wel een keertje tijd! De 22-jarige sporter is ‘dolgelukkig’ met de kans die ze kreeg en ruilde met liefde even haar allesverhullende snowboardoutfit voor een heel klein bikinitje. In een interview vertelt de sporter dat ze dat zelfvertrouwen lang niet altijd heeft gehad. “Ik voelde me niet altijd op m’n gemak in mijn lichaam. Toen ik tiener was, droeg ik altijd een langer broekje als we gingen zwemmen. Ik was bang wat mensen van me zouden denken omdat ik niet zo’n hoge pet op had van mezelf. Pas toen ik mijn dochter kreeg, besefte ik dat mijn lichaam meer is dan een object. Dat was het moment waarop ik wist dat het lichaam een krachtig instrument is dat me van de een naar de andere ervaring brengt. Toen ik dat eenmaal realiseerde, hield ik pas echt van mijn lichaam.”

De atlete moest in 2010 haar been amputeren als gevolg van een vorm van botkanker. Ze wilde de shoot doen om vrouwen met een handicap op de juiste manier te representeren. Het lijkt erop dat dat is gelukt. Ze krijgt van vrouwen wereldwijd berichtjes die haar steunen en bedanken. “Weet dat je sterk bent. Wees niet bang jezelf te pushen en jezelf te laten zien.”

Bron: The Independent.
Beeld: Instagram

Ook voor jou is er een geschikte sport die je leuk vindt, waarbij je aan je conditie en je gezondheid werkt én waarbij je een hoop gezelligheid vindt met mede-sporters. Benieuwd welke sportverenigingen er bij jou in de buurt zijn voor een proefles of lidmaatschap? Klik hier

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Purmerend zorgt met Uitleen voor meer vrijheid

Uniek Esports heeft bomvolle agenda!

Sporters gezocht voor onderzoek naar koeling