Direct door naar content
Johanna is de eerste vrouw die 7 marathons op 7 continenten volbrengt in een rolstoel afbeelding nieuwsbericht

Johanna is de eerste vrouw die 7 marathons op 7 continenten volbrengt in een rolstoel

02 maart 2018

Johanna Garvin (26) heeft een ongelooflijke prestatie neergezet. De Australische finishte 7 marathons in 7 dagen tijd verspreid over 7 verschillende continenten.

Dat is al een enorm bewonderenswaardige zonder handicap, laat staan wanneer je in een rolstoel zit. In 7 dagen tijd legde ze maar liefst 295 kilometer af. The World Marathon Challenge is fysiek en logistiek extreem zwaar. Aan de challenge doen zo’n 51 atleten mee, waaronder dus Johanna.

 “Ik kan het nog niet echt geloven, maar we hebben de Marathon Challenge gedaan! Ik denk dat het even tijd nodig heeft om dit te beseffen.” Ze rolde haar speciale racerolstoel zelf, maar werd daar af en toe in bijgestaan door de mannen Steve en James die haar af en toe al rennend voortduwden.

“Dank jullie wel dat jullie me deze ongelooflijke kans hebben gegeven. Ik heb zoveel veel van jullie geleerd. Een marathon doen is een enorme uitdaging en er zijn momenten waarop je het haat, maar je leert nieuwe vaardigheden en ontdekt tot wat je allemaal in staat bent”, schrijft Johanna.

Het trio deed er ongeveer vier tot vijf uur over om iedere marathon te volbrengen. Het reizen tussendoor was niet eenvoudig omdat de doorgang bij de douane ook nog eens veel tijd vereiste. Met de actie wil de atleet geld ophalen voor mensen die net als zij verlamd zijn. Ze zit al op 65.0000 dollar, maar wil naar de 75.000 toewerken. Het geld gaat onder meer naar behandelingen en onderzoek.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Sempeta wil later kinderen als hij helpen

100 helden finishen Onbeperkte Elfstedentocht

Ontdek je mogelijkheden met capoeira

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×